Der ingen kunne tru at nokon kunne spele sjakk

Våre trofaste lesere har nok utvilsomt fått med seg vår tidligere rapport fra Praha Open. Turneringen er en del av Prague International Chess Festival som startet 11. februar og avsluttes 22. februar.

I vår tidligere rapport fra Praha Open kunne vi melde om at vår mann, Johan-Sebastian Christiansen, var dømt til å spille i et gudsforlatt parkeringshus i første runde grunnet en teknisk svikt fra arrangørene. Stormesteren var ikke registrert til å spille før ankomst, slik at han ble satt opp på sistebord mot en lokal spiller i første runde - dagens bildetema er derfor parkeringshus. :)

Eksotiske tilstander i 1. runde av Praha Open for vår utsendte stormester. Foto: J-S Christiansen

Siden dette har imidlertid vår mann fått blod på tann, og er nå i tetgruppen med 4,5/5 poeng! I 5. runde var JS nådeløs mot en lokal stormester. Se og lær!

NB! Bruk nedtrekksmenyen for å bla gjennom flere kommenterte partier fra turneringen - der finner du blant annet en skikkelig godbit fra toppgruppen "Masters".

I 6. runde skal JS bryne seg på en kvinnelig stormester fra Russland ved navn Polina Shuvalova, mens den andre nordmannen i turneringen, Eirik Gullaksen fra Bergen, møter en mexicansk FM.

Vi avslutter rapporten med et nytt bilde fra sjakkfestivalen som illustrerer godt at sjakk er et spill for alle - her er det deltakere fra mange ulike land i alle aldre og på forskjellig nivå.

Foto: Prague International Chess Festival

Vi kommer tilbake med avsluttende rapport fra hele festivalen med bilder og kommenterte partier.

Partier og resultater kan følges direkte på www.chess24.com.