Hvorfor du ALDRI bør melde deg inn i en sjakklubb

Du har spilt sjakk en liten stund og ønsker å møte andre interesserte. Kanskje du til og med har begynt å knuse vennene dine, og ønsker å teste ferdighetene dine mot sterkere motstand?

Heldigvis nådde vi fram til deg i tide, slik at du kan få et balansert syn på saken! Her følger de seks største grunnene til aldri å melde seg inn i en sjakklubb:

1. Det er bortkastet tid

Alle vet at tid brukt på en hobby er meningsløs, og bestemmer du deg for å melde deg inn i en klubb, kommer du til å bruke mye mer tid på sjakk fremover. Å begynne å spille i klubbturneringer kommer garantert til å trigge vinnerinstinktet ditt.

Det betyr at sjakken kommer til å gå ut over andre viktige aktiviteter i livet ditt, for eksempel tiden du trenger til å se den Netflix-serien du liker for femte gang, eller å scrolle på mobilen. Kanskje du til og med går glipp av neste facebookpost av han smårasistiske gærningen du gikk på videregående med fordi du er opptatt med å regne varianter?

2. Du er ikke smart nok

Som du sikkert vet, er sjakkspillere de mest intelligente menneskene på planeten, alle som en. Skulle du, mot formodning, bevege deg inn i en sjakklubb, regn med at diskusjonene med dine klubbkamerater går over hodet på deg.

Mesteparten av sjakkspillere er akademikere som diskuterer kvantefysikk på fire språk. Forvent arrogante snøft og hånende latter dersom du ikke skulle greie å holde tritt.

3. Du kan ikke nok åpningsteori

I enhver klubb med respekt for seg selv er det standard kutyme å kunne minst 20 trekk i alle åpninger du spiller.

Dersom du ikke husker trekk 18 i den Sør-Skotske Alpakkavarianten, kan jeg garantere deg at du kommer til å få stygge blikk utover kvelden. Som forsåvidt er vel fortjent; din inadekvate åpningsforståelse setter klubben i vanry!

4. Du kommer til å skuffe lagkameratene dine

Okei, så du ignorerer alle tidligere grunner, memoriserer alpakkavarianten og tar et rakettkirurgstudie for å imponere medlemsmassen. Du har nå begynt å møte folk i klubben til vanlig, kanskje utvikler det seg til noe som ligner vennskap også. Problem løst, sant?

Feil. Ikke bare blir du nødt til å opprettholde sosiale forhold blant en ny gruppe mennesker (se punkt 1), men du blir garantert tvunget med på et eller annet lag sammen med andre klubbspillere for å delta i den årlige Østlandsserien. Nå kaster du ikke bare bort tid, du har også fått prestasjonsangst på vegne av klubbkameratene dine. Du er tilbake på mottakersiden av snøfting og stygge blikk før du vet ordet av det.

5. Klubbmedlemskap er grisedyrt

Skulle du for eksempel blitt førstegangsmedlem i Offerspill, betaler du 300 kroner i året. Og hva får du igjen?

Nemlig, ingenting (utenom klubbkvelder, online-events, sosiale arrangementer, muligheten til å få en offisiell rating og norsk sjakkblad sendt i posten)! Det er grusomt nok i seg selv å ofre 2-3 pils på byen for å få lov til å flytte på trefigurer i ett år, og det blir ikke bedre av at prisen dobler seg året etter. Om du skulle velge å spille sjakk de neste 40 årene, kunne du kjøpt en bil for pengene:

Denne doningen kunne vært din om 40 år. Du valgte å flytte brikker isteden.

6. Man spiller sjakk der

Denne sier vel egentlig seg selv. Du bruker tid og energi på å spille et spill som kom ut for over tusen år siden, når de fleste spill i 2023 både er tilgjengelige hjemmefra, har mer avanserte regler og er gratis å spille. Hvorfor spiller du fortsatt brettspill når Fortnite kom ut for over 5 år siden?

Som du nå forstår, er det mange uante konsekvenser av noe tilsynelatende spennende. Håper du lander på det riktige valget. Vi avslutter med noen grusomme realiteter:

⦁ Klubbspillere blir slått i sjakk av sin egen mobiltelefon

⦁ Klubbspillere får oftere spillefilmer ødelagt ved å merke tabber i fremstillingen av sjakk.

⦁ Alle klubbspillere har dødd eller kommer til å dø (hobby med dødsrate på 100%)

(Om du fortsatt ikke skulle være helt overbevist om at sjakklubber er bortkastet tid, har Offerspill Norges billigste tilbud for nye medlemmer. Det kan du lese mer om her.)