Ny toppturnering: Offerspill stiller sterkt

På lørdag starter femte turnering i Meltwater Champions Chess Tour 2020-2021, New in Chess Classic.

Dagen før, førstkommende fredag, skal vi ha en egen oppvarmingsstream med forhåndsomtale av turneringen ved IM Joachim B. Nilsen og FM Johannes L. Kvisla. Da skal vi også få besøk av både Aryan Tari og Johan-Sebastian Christiansen med mulighet for å stille dem spørsmål.

Send gjerne inn spørsmål til oss i forkant eller direkte under sendingen.

Twitch | Facebook | Instagram | Twitter


Verdensmester Magnus Carlsen stiller som vanlig på startstreken, men får denne gang besøk av sine klubbkamerater Aryan Tari og Johan-Sebastian Christiansen.

Tari holdt faktisk remis mot verdensmesteren i et spennende parti under forrige utgave av Tata Steel Chess, en turnering som gikk meget bra for Tari - han satser nok på et enda bedre resultat denne gangen, kjenner vi ham rett.

Ambisjonsnivået er neppe lavere hos Johan-Sebastian Christiansen som per i dag er rangert som Norges tredje beste sjakkspiller - noen få poeng bak sin klubbkamerat Aryan Tari. Christiansen, populært kalt JS, er særlig kjent for sine dype og uforutsigbare åpningsforberedelser og er helt sikkert klar for å overraske verdenseliten.

Spillerne i New in Chess Classic

Sendeplan

Twitch kommer vi i første omgang til å dekke de innledende rundene med fokus på de tre norske spillerne med bl.a. CM Jon Kristian Haarr og IM Joachim B. Nilsen. På grunn av den pågående, og delvis overlappende, Kandidatturneringen så starter turneringen hver dag kl. 19.00 med ny rundestart hver hele time.

Innledende runder spilles over tre dager hvor alle spiller mot alle hvor de åtte med høyest poengsum går videre til sluttspillet med utslagsmatcher.

Tidskontrollen er 15+10, så blir det mer enn nok å følge med på.


Vi gleder oss masse, og håper både Tari og Christiansen kan bite fra seg mot verdenseliten - kanskje klarer de å ta innersvingen på verdensmesteren?