Offerspill beholder tronen i eliteserien

Det ble en lykkelig slutt for våre helter i eliteserien, som endte årets sesong med ni av ni matchseiere.

Frode Urkedal gjorde en formidabel innsats for laget denne sesongen. Ikke bare spilte han samtlige matcher (på alt fra første- til fjerdebord), men ender likegjerne sesongen med full pott individuelt. Frode endte med en turneringsprestasjon på svimlende 3077 og ni av ni poeng. Han ble, naturlig nok, også den høystscorende spilleren i sesongen. En rå prestasjon av stormesteren!

Thrillerfinalen mellom Offerspill og OSS på søndag kunne knapt gått bedre. Vi endte matchen 5,5 - 0,5, med kun stormester Simen Agdestein som poengsanker for OSS. En real maktdemonstrasjon mot seriens andrerangerte!

Østlandsserien

Divisjon 1

Offerspill 2 - "Washed up" - debuterte denne sesongen i den meget sterke 1. divisjonen. Laget klarte å holde stand og sikret videre spill i divisjonen etter en litt shaky sesong. Første match ble et knepet tap mot OSS2 etter at vi måtte spille med en spiller mindre da sistebordsspillerens bil streiket i den lange oppoverbakken fra Drammen. Andre runde spilte vi mot knallsterke Nordstrand som vant overlegent med 2 GM-er på laget. Deretter fulgte en fin seier mot SOSS, et knepent tap mot Stjernen og et kjempetap mot Porsgrunn. Med 4 tap på de 5 første matchene så det veldig mørkt ut, men vi klarte å mobilisere og avsluttet med 3 seiere på de siste 4 rundene.

Laget besto av kaptein Jon Kristian, som spilte alle rundene og fikk et sterkt resultat med 5,5/9 og 30 poengs ratingfremgang. Ellers gjorde Joachim B. Nilsen en god innsats for laget med 3/4, Valentina Verbin 4/5 og fjorårets "washed up" Anders Hagen tok solide 2/3. Takk til alle som bidro på laget med masse spennende sjakk og matcher, og vi satser på en bedre plassering neste år!

Joachim avsluttet sesongen med sterkt Offerspill.

Divisjon 3

Offerspill 3 endte turneringen med et forsmedelig tap mot de unge lovende i Dragen 1. Fjerdebord ble dessverre nødt til å melde avbud i siste liten, og laget endte på 0-4. De har uansett gjort et fint resultat denne sesongen, og holdt seg godt unna nedrykksrisiko.

Offerspill 4 ender sesongen rett under topp, og var farlig nære opprykk. Faktisk var laget et skarve remis-sluttspill unna å hanke inn divisjonsseieren. Undertegnede var åpenbart ikke fornøyd med å måtte spille i 2. divisjon neste sesong, og tok saken i egne hender. På magisk vis, med god tid på klokka, kom det en tragikomisk bukk som holder laget i tredjedivisjon.

Isak Heim debuterte for Offerspill 4 i siste runde, og dro derimot inn et viktig poeng som sikret remis for laget.

Divisjon 4

Til tross for manglende oppmøte i siste runde, greide Offerspill 6 å spille remis i siste match, og det med kun to av fire spillere tilstede! De er dermed klare for opprykk i neste sesong. Vi gratulerer så mye!

Martin Bø spilte et spinnvilt sisteparti, som kunne vippet begge veier underveis. Mye spennende offerspill fra andrebordsspilleren i siste runde!

Offerspill 7 har også hatt trøbbel med å stable på plass nok spillere i år. De møtte også opp med to spillere i sesongens siste runde, som endte med matchtap og nedrykk.

Divisjon 5

Vårt eminenete damelag, Offerspill 8, tok med seg en seier i siste runde av årets seriesjakk. Det var dessverre ikke nok til opprykk denne gang, men dette hovedsakelig grunnet spillermangel i enkelte runder. Resultatet i matcher med fullt oppmøte har vært upåklagelig, og vi har stor tro på opprykk neste sesong!

Det var spesielt imponerende innsats fra Cathrine Bruvold, som vant alle partiene sine denne sesongen! 💪

Takk til alle som bidro i årets seriesjakk. Vi håper å se mange av dere igjen i neste sesong!