Medaljedryss og norgesmester!

Det må være lov å kalle det uoffisielle NM i lyn- og hurtigsjakk en suksess for våre offerspillere. Helgens turneringer endte med én førsteplass, én andreplass og én tredjeplass (... og én fjerde- og femteplass 😏).

Lynsjakk

Aryan Tari startet helgen med et brak, og endte med å vinne lynsjakken. En enorm prestasjon for vår mann i årets knallsterke felt, blant annet med seiere over Jon Ludvig Hammer, Lars Oskar Hauge og Benjamin Haldorsen.

Etter en tidlig smell mot Eivind Grunt Kreken, fant lynhaien Haldorsen sjakkformen, og endte turneringen med bronsemedalje på hjemmebane. Vi begynner å bli godt vant med at vår bergensmann hamler opp med Norges beste i den raskeste tidskontrollen!

En nokså snasen pall for Offerspill under lynsjakken med to av tre på podiet.

Hurtigsjakk

Det ble premie på både Aryan og Frode i hurtigsjakken. Foto: Anniken Vestby // Sjakktromsø

Ingen gullpokal på gjengen i hurtigsjakken, men langt unna var det ikke. Det var til slutt et halvpoeng som skilte turneringsvinneren fra OSS, Elham Amar, og resten av toppen. Både Aryan og Frode Urkedal endte på 7,5 poeng i A-gruppen.

Urkedal i aksjon under det uoffisielle NM i lyn- og hurtig. Foto: Anniken Vestby // Tromsøsjakk

På kvalitetspoeng var det Frode som tok andreplassen, etter å ha spilt remis mot Jon Ludvig Hammer i siste parti. Aryan endte på fjerdeplass bak Urkedal og Hammer.

Ekstremt jevnt i toppen etter to dager med hurtigsjakk i bergen.

Ellers hyggelig å se Offerspill såpass godt representert, og ikke minst det enorme engasjementet for de tradisjonsrike januarturneringene. Med 18 spillere både i lynsjakken og hurtigsjakken var vi godt representert i alle grupper.

Gratulerer så mye til Felix Andreas Cevro som dro hjem 108 ratingpoeng totalt fra turneringene, og til Mikael Takle med en imponerende femteplass i gruppe B i lynsjakken.

Antallet deltakere i lyn- og hurtigsjakken lover svært godt for sjakkåret 2024!