Aryan leverer i Brasil!

Aryan Tari og Benjamin Haldorsen tok seg til X Floripa Chess Festival fra 20. til 28. januar. Det viste seg å være en genistrek, ikke bare for å komme seg unna vinterkulda og isglatte fortau i Oslo.

Aryan var nære å dra en «Fischerturnering», men måtte nøye seg med pene 9,5/10 poeng og turneringsseier med et helpoeng over andreplassen. I tillegg til gullpokalen fikk han med seg 11,3 ratingpoeng for innsatsen, en meget sterk prestasjon på dette nivået (spesielt når du er klar ratingsfavoritt i feltet).

Du kan se vinnerintervju med Aryan i videoen under.

Det var skyhøyt nivå på Aryans spill gjennom hele uka. Det ble blant annet utvist høy forståelse av brikkers relative verdi i dette partiet mot stormester og fjerderangerte brasilianer Alexandr Fier:

For Benjamin Haldorsen ble det et resultat på det jevne med 8,5/10 poeng og 7. plass sammenlagt. Etter å ha gått på en smell mot lavere rangert spiller i starten av turenringen, holdt norges beste bergenser stø kurs, og tapte ikke flere helpoeng.

Selv om Benjamin nok selv skulle ønsket et bedre resultat, var ikke turneringen uten lyspunkter. For eksempel den grundige straffen av åpningsbukken til Gustavo Alfredo BueDe Oliveira:

Partier, resultatliste og individuelle prestasjoner finner du på chess-results. Du kan finne flere bilder fra turneringen på Floripa Chess sin facebook-side.