Sommerfest på Twitch

Kommende helg går tradisjonsrike Bergen Spillfestival av stabelen i Norges vakreste by. Festivalen er spekket med aktiviteter som simultaner, turneringer og kurs.

Festivalen har, passende nok, et digitalt preg hvor aktiviteter som sjakk vil spille en stor rolle - her kommer Offerspill inn med sendinger på vår Twitch-kanal.
Nedenfor følger en oversikt over våre kommende sendinger. Husk at du må være medlem av team Bergen Spillfestival på Lichess dersom du ønsker å delta i noen av festivalens turneringer. Bli medlem her.

Fullstendig program for festivalens finner du på hjemmesiden.

Fredag 31. juli
* Uoffisielt NM i Bullet kl. 1100-15.00 på Lichess. Se her for mer informasjon om arrangementet.

Lørdag 1. juli
*Simultan med IM Johannes Haug på Lichess kl. 13.00-15.00. Her vil Johannes spille mot utvalgte utfordrere og dele sine tanker underveis. Johannes vil ellers spille, kommentere og vise noen utvalgte triks for alle skuelystne - her gjelder det å følge med på Twitch dersom man ønsker å lære av en av Norges store formspillere.

Johannes Haug og Lucas Ranaldi kickstarter underholdningen på Twitch den kommende helgen. Foto: Anniken Vestby*"Mestermøtet i sjakk" med IM Joachim B. Nilsen på Café Opera i Bergen sentrum kl. 11.00-14.00. Her kan du utfordre en av Norges tregeste IM'er til en runde lynsjakk med tidshandikap! Tidshandikap innebærer at spilleren med høyest rating får minst tid - jo større forskjell i rating, eller antatt spillestyrke, jo større forskjell i betenkningstid blir det. Vinnere får Play Magnus-brett.

NM i Cafésjakk er et av årets store begivenheter. Skaff deg billett til mesterskapet her. Det tillates et maksimalt deltakerantall på 100 spillere - det mest uformelle mesterskapet i Norge sparkes i gang kl. 17.30 på Grand. Les mer om arrangementet her.

Søndag 2. juli
*Simultan med FM Lucas Ranaldi på Lichess kl. 13.00-15.00. Lucas spiller mot noen heldige utvalgte med påfølgende streaming av andre aktiviteter som lynsjakk eller kommentering av toppsjakkpartier - her kan man lære mye!

Dersom du er i Bergen sentrum kan du også denne dagen få med deg "mestermøtet i sjakk" med IM Joachim B. Nilsen på Café Opera. Slår du ham vinner du et Play Magnus-brett - grip muligheten! Les mer om dette her.

Det 1. uoffisielle online-NM i hurtigsjakk går av stabelen på Lichess kl. 11.00 - dag 1 av mesterskapet avsluttes kl. 17.00 og avsluttes mandag 1. juli. Offerspill vil stå for kommentering - første dag håndteres av dyktige Lucas Ranaldi. Det er pengepremier til de beste og en rekke andre premier - blant annet muligheten til å møte stormester og tidligere juniorverdensmester Aryan Tari i simultansjakk! Meld deg på her og les mer på Facebook.

Det arrangeres også Fischer Random-turnering på Grand Selskapslokaler i Bergen sentrum i regi av dyktige Ole Valaker og Tom Eriksen - meld deg på her. Fischer Random er en relativt fersk gren innen sjakken og kan gi mange artige partier. Det er ikke et krav om medlemskap i klubb - alle kan delta i turneringen, men man må registrere seg i forkant. Det kan du gjøre her.

Mandag 3. juli
Denne dagen konkluderes Online-NM i hurtigsjakk, men den virkelige godbiten er simultanoppvisningen til Aryan Tari på Lichess fra kl. 13.00-15.00. Denne kan du ikke gå glipp av - de første 15 deltakerne får plass. Husk at du må være medlem av team Bergen Spillfestival på Lichess - bli med her. Følg med på Twitch for å se hvordan Aryan hamler opp med sine motstandere.

Videre byr festivalen på simultansjakk mot den lokale toppspilleren IM Benjamin Haldorsen, mer Fischer Random og det første uoffisielle Online-NM i lynsjakk. Sistnevnte kan du lese mer om her. Offerspill stiller med livekommentering og analyser av alle aktiviteter.

Husk at festivalen varer helt til lørdag 8. august!

Offerspill Bergen Hurtig NGP

Turneringen med det lange navnet blir forhåpentligvis starten på en tradisjon under Bergen Spillfestival - et samarbeid mellom ildsjeler i Bergen og Oslo-baserte Offerspill. Turneringen inngår i Norges Sjakkforbund sitt Grand Prix-sammendrag og har et lukrativt premiefond. Du finner innbydelsen her.

Vi må også takke Scan-Shipping for sitt bidrag til premiefondet i turneringen - dette bidrar til enda mer attraktiv turnering med sterk og bred deltakelse.
Firmaet er basert i Bergen og er derfor en perfekt samarbeidspartner for en turnering under Bergen Spillfestival - vi setter stor pris på bidraget.

Vi takker Scan-Shipping for deres bidrag til Offerspill Bergen Hurtig NGP!

.