Offerspill satser i Bergen

Sjakk har blitt en folkesport i Norge de siste årene, mye takket være vår eminente verdensmester Magnus Carlsen. Offerspill er en klubb for alle, men har frem til nå ikke vært på arrangørsiden for aktiviteter utenfor Oslo - nå har tiden kommet for å arrangere turnering utenfor hovedstaden. Turen går til solfylte Bergen, Norges svar på Costa del Sol, hvor Offerspill Bergen Hurtig Grand Prix går av stabelen 4. - 5. august. Turneringen inngår i Norges Sjakkforbund landsomfattende turneringsserie med fine sammenlagtpremier som man kan lese mer om her.

Turneringen arrangeres under tradisjonsrike Bergen Spillfestival. Festivalen arrangeres fra 31. juli til 8. august med et heseblesende program - her er det noe for enhver smak!

Store deler av aktivitetstilbudet holdes over nett, noe som passer sjakkinteresserte ypperlig. I tillegg til simultanoppvisninger og streaming arrangeres det to helt nye NM, nemlig Online-NM i både lyn og hurtigsjakk på sjakkplattformen Lichess. Dette er samme plattform Offerspill bruker for å arrangere Offerspill Chess League.

Les mer om festivalens aktivitetstilbud her.

Offerspill er en klubb for alle, det spiller ingen rolle om du er helt fersk eller en merittert spiller - vi har et tilbud som passer de aller fleste. Vi er aktive på Twitch hvor vi kommenterer partier og spiller turneringer, mens du kan holde deg oppdatert via sosiale medier som Facebook og Twitter.

Les mer om fordelene du kan nyte godt av som medlem her. Dersom du ønsker å melde deg inn er du hjertelig velkommen til å fylle ut skjemaet her.
NB! Husk at du må være medlem av klubben for å få spille Offerspill Chess League. Du melder deg først inn i klubben og sender deretter forespørsel om å bli med i vårt team på Lichess. Søk på Offerspill, så finner du oss kjapt.

Velkommen skal du være!

Afras Mansoor er en av Bergens unge og lovende sjakkspillere - her under Stavanger Chess Challenge. Foto: Anniken Vestby

Format

Offerspill Bergen Hurtig GP spilles over to dager, totalt 9 runder, med tidskontrollen 20 minutter + 10 sekunder tillagt per trekk. Partier blir også sendt direkte på nett med behørig kommentering på vår Twitch-kanal.

Premiefondet er på 5.000 NOK i tillegg til at minst 75 % av startpengene går til premiefondet. Det blir pengepremier til pallplassene, 1. - 3. plass, mens vinnerne i alle ratingklasser premieres. Dette er klasse 1, 2, 3, 4 og 5. Hvilken klasse man spiller i avgjøres av den offisielle ratingliste som offentliggjøres i juni hvert år. Uratede spillere blir plassert i klasse etter rating innhentet fra ELO-komiteen eller etter antatt spillestyrke.

Merk at grunnet smittevernshensyn er det ikke anledning for mer enn 50 deltakere.
Turneringen følger Norges Sjakkforbund sine retningslinjer angående smittevern og står behørig beskrevet i innbydelsen.

Vi ser frem til å arrangere turneringen i samarbeid med dyktige aktører lokalt og håper på sterk deltakelse - ikke bare i form av gode spillere, men gjennom bred interesse. Arrangementet er åpent for alle - her er det førstemann til mølla.

Husk å melde deg på i god tid for å sikre deg plass.