Johan-Sebastian på tokt i Tsjekkia

En av klubbens stormestere, ingen ringere enn Johan-Sebastian Christiansen, er på eventyr i Tsjekkia hvor han deltar i Prague International Chess Festival.

Arrangementet består av flere turneringer, blant annet en "Masters"-gruppe hvor ivrige sjakkfans kjapt gjenkjenner toppspillere som Harikrishna, Duda og Firouzja, for å nevne noen. Vår mann, kongen av Sandefjord, spiller i "Open"-gruppa, som også er svært sterk med flere stormestere og internasjonale mestere. Christiansen er topprangert i den åpne gruppen, noe som er en relativt fersk erfaring for ham i internasjonale turneringer. Et godt tegn at han har blitt så god at favorittstempelet forfølger ham rundt i Europa!

Christiansen er en tekniker også på fotballbanen, men hvordan kondisjonen var har vi ikke fått noe svar på. Foto: Prague International Chess Festival.

Det gikk ellers rykter om at Christiansens gruppe spiller i noe som ligner et parkeringshus. Undertegnede trodde ikke på dette et sekund og venter fortsatt på bildebevis. I mellomtiden kan vi imidlertid nyte følgende parti. Eventyreren fra Sandefjord fører de sorte brikkene mot en rutinert Internasjonal Mester.

Etter 4 av 9 runder har vår mann 3,5/4 poeng og ligger foreløpig på delt 5. plass. Han melder imidlertid om god form, så vi gleder oss til å følge med videre. Det deltar også en nordmann til i samme gruppe - dette er IM Eirik Gullaksen. Den rutinerte bergenseren har 3/4 poeng og spiller i morgen, 18.02., svart mot en polsk stormester. Partiene kan følges direkte på www.chess24.com

Sandefjords store sønn i dyp konsentrasjon. Foto: Prague International Chess Festival

Vi planlegger ellers å streame partier både fra den åpne turneringen, men også de andre svært sterke turneringene fra Praha.
Følg med fremover for mer saftig innhold - kanskje vi får se dette sagnomsuste parkeringshuset vår mann spiller i. :)