Sesong 2: Oppsummert

Andre utgave av Offerspill Chess League ble nylig avsluttet med samme vinner som forrige sesong - Gvein viste seg igjen overlegen og vant en kontrollert seier med hele 4855 på skarve 40 turneringer. Vi gratulerer!

Denne sesongen ble det spilt hele 10638 partier og kolossale 756599 (halv)trekk!
Vi observerer også at det vanligste førstetrekket denne sesongen var 1.d4 - ikke helt ulikt forrige sesong hvor blant annet Offerspill-spesialiteten London-systemet var svært populært.

Mannen ser kanskje uskyldig ut, men Kenneth Gvein er en av klubbens giftigste spillere. Her med premier fra forrige sesong.

Krosta og Haugarock utgjorde resten av pallen. Sistnevnte spilte også flest turneringer totalt med hele 47 turneringer - en kjempeinnsats. Bare Flugg kom seg opp på samme antall i løpet av sesongen.

Som i fjor premieres topp 3 i sammendraget, samt topp 3 i gruppene U2000 og U1500. Alle vinnere vil motta premie i posten om ikke lenge.

Sammenlagt

Sterke poengsummer for topp 10 i sammendraget - sterke spillere som FM Lucas Ranaldi og CM Jon Kristian Haarr måtte nøye seg med 7. og 8. plass.


Sammenlagtvinnerne blir i år, som i fjor, premiert. De aktuelle vil motta en passende bokpremie i posten om ikke lenge - Offerspill gratulerer!

"Kom over IM Joachim B Nilsen (JoaBN) i en turnering" - lite gleder vinneren Gvein mer enn dette.


U2000

Topplisten for spillere som startet sesongen med under 2000 i rating var preget av flere spillere med svært sterke sammenlagtplasseringer - dette var ingen enkel gruppe å hevde seg i. Astralex vant like foran Flugg etter intens kniving gjennom hele sesongen. AlbinosGambit knep tredjeplassen et lite stykke bak. Topp 3 premieres i hver ratinggruppe, så her kan alle tre se frem til tung sjakklektyre innen kort tid.

Gruppen u2000 ble dominert av Astralex og Flugg.

Årets skalp var det imidlertid ingen fra topp 10 som kunne skilte med - denne sto hordemannfun for etter sin seier i bullet (1+0) mot ingen ringere enn GM Johan-Sebastian Christiansen! Ratingforskjellen på nesten 1200 poeng skulle ikke tilsi noen reell mulighet for seier i oppgjøret, men hordemannfun utnyttet en ordentlig lynsjakk-tabbe fra stormesteren:

GM Johan-Sebastian Christiansen var litt for rask på avtrekkeren i åpningen og klarte aldri å kjempe seg tilbake i partiet.

U1500

Trofaste Hansjl ble vinner av denne sesongens U1500 med god margin. Hansjl var også brukeren med flest spilte turneringer i gruppen - hele 42! En glimrende innsats som ga poeng i kassa jevnt og trutt i løpet av sesongen. Her er det bare å ta av seg valgfritt hodeplagg for en suveren vinner. Jokkee og LizardSpock69 utgjorde resten av pallen. Det skal sies at sistnevnte knep førsteplassen like foran MrsPusheenMeow - her skilte det bare 3 poeng.

En suveren vinner, men bak Hansjl var det svært jevnt i U1500.

Korteste matt

Offerspill har mange svært gode og kjappe spillere, særlig når det gjelder internettsjakk. Foruten verdensmester Magnus Carlsen er det få som kan måle seg med fartsfantomet Andrew Tang (penguinim1). Den amerikanske stormesteren sto også for sesongens korteste spill i sitt møte med MrsPusheenMeow:

Kort og brutalt fra amerikaneren.Det var flere overraskende resultater i løpet av sesongen, som seg hør og bør i nettsjakk med kort betenkningstid. Nedenfor ser vi finndelmundo nedkjempe forhåndsfavoritt Krosta i et spennende parti:


Vi avslutter oppsummeringen med å takke for glimrende deltakelse i sesong 2 og vi håper å se alle sammen igjen i sesong 3 som starter om ikke lenge - følg med på Facebook / Twitter for oppdateringer.

Helt på tampen er det også passende med en påminnelse om at alt kan skje i sjakk - særlig i bullet (1+0) hvor betenkningstiden kan spille selv de beste et puss. Under ser vi hvordan "Kongen av Offerspill Chess League", selveste Gvein, går på en liten mine mot solide Flugg:

Alt kan skje i bulletsjakk!


Kommende arrangementer

Offerspill Nordic Invitational er en invitasjonsturnering som går av stabelen i slutten av august med svært sterk deltakelse. Turneringen vil innebære smitteverntiltak i tråd med regjeringens krav og anbefalinger for å hindre spredning av smitte. Turneringen har også et betydelig premiefond og mange nye fjes i forhold til Offerspill Invitational i sommer. Kan IM Linus Johansson sikre stormestertittelen med et nytt kjemperesultat? Får Norge en ny internasjonal mester i Anders Hobber i løpet av turneringen? Og hvordan går det med Odin Blikra Vea denne gangen, mon tro?

Følg med på hjemmesiden, Facebook / Twitter / Twitch for oppdateringer og livedekning av begivenheten.

Simultansjakk er en krevende øvelse, men få er like dyktige i Norge som stormester Aryan Tari når det gjelder å spille mot flere samtidig som man kommenterer live på internett. 18. august kan dere følge med når Aryan spiller to simultaner - først mot topp 8 fra Online-NM i hurtigsjakk før han gyver løs mot de 8 beste fra Online-NM i lynsjakk. Dette blir en super kveld på Twitch med flotte kommentarer fra Aryan selv. Arrangementet er i samarbeid med Bergen Spillfestival.

Se Aryan bryne seg mot flere av landets mest lovende spillere i en direktesendt simultan.