Dronningfest i Bergen

NM for kvinner og jenter ble avsluttet i Bergen søndag 1. mars.

Nytt av året var "Eliteklassen", som samlet noen av de aller beste kvinnene og jentene til dyst. Parallelt ble det arrangert Norgesmesterskap i aldersbestemte klasser, samt en "hobbyklasse" primært rettet mot sjakkinteresserte foreldre. I tillegg til mesterskapet ble det holdt kurs, simultan, partigjennomgang og sideturneringer - en ordentlig sjakkfestival på én helg!

Totalt var det 70 spillere som deltok på arrangementet på Sandsli i Bergen.
Offerspill hadde dessverre ingen deltakere, men ønsker å satse på kvinner og jenter - det skal bli andre boller til neste år.

I mellomtiden får vi ta til takke med et knippe briljante partier fra sjakkfesten i Bergen. Det er ingen tvil om at det var solid nivå, og i artikkelens første parti skal vi se Norgesmester for Kvinner Olga Dolzhikova herje i et av helgens partier, en seier som forøvrig sikret henne tittelen. Motstander er unge Thyra Kvendseth, en av de mest lovende unge damene vi har i landet. I dette partiet kom hun imidlertid til kort mot sin mer rutinerte motstander.

I artikkelens andre parti skal vi se en av Nord-Norges beste kvinner gjennom tidene, Monika Machlik, slå Erle Marki Hansen i et skarpt parti. Sistnevnte er et velkjent fjes fra TV2s sjakksendinger hvor hun har figurert som ekspertkommentator i stor stil.

Norgesmesterskapet for kvinner og jenter samlet 70 deltakere i Bergen. Foto: Tom Eriksen

Eliteklassens yngste deltaker var Amelia Nordquelle fra Nordstrand, og gjorde seg virkelig bemerket med 2,5/5 poeng og en råsterk 6. plass. I siste runde møtte opp Amanda Irgens Eiding fra Fredriksstad, som også er en meget lovende spiller. Spillerne skuffet ikke og leverte et velspilt parti:

Fullstendige resultater for mesterskapet kan finnes på Turneringsservice her:

http://tournamentservice.com/standings.aspx?TID=Jente-NMogkvinne-NM2020-SorashogdaSkolesjakklubb

Vi gratulerer arrangør Søråshøgda Sjakklubb med et glimrende mesterskap, og håper å se noen av våre medlemmer på startstreken neste gang.