Tor Fredrik nære GM-napp i Tsjekkia

Mange forbinder kanskje sommeren med ferie, sol og strand. For sjakkspillere er det snarere høysesong for langsjakken, da mange av årets store åpne turneringer arrangeres i sommermånedene.

En av disse er Teplice Open i Tsjekkia. Tor Fredrik Kaasen tok turen, på jakt etter ratingspoeng og stormesternapp. Kaasen mangler bare én siste GM-norm før stormestertittelen er et faktum.

Han gjorde en formidabel innsats med en niendeplass av 150 deltakere, og var i nærheten av å ta den avgjørende normen, som dessverre røk til slutt. Han tar likevel med seg 8 ratingpoeng med i sekken hjem, og begynner å komme farlig nærme sin øverste noterte rating fra i fjor.

Slik oppsummerer Tor Fredrik opplevelsen:

«Teplice Open har blitt en veldig fin tradisjon å spille for meg og Valentina i sommerferien – da den er like før NM – så er fin "oppvarming". Turneringen gikk ganske bra for meg – og jeg kjempet i teten da jeg spilte remis mot Max Warmerdam i runde 6. Da fulgte et veldig intenst parti mot Frederik Svane, som etter en ganske uklart parti ikke gikk min vei i tidsnøden – så det endte med tap. Jeg måtte vinne de to siste partiene, og det ble bare remis i runde 8. Da ble det ingen GM-norm denne gangen. Men jeg spilte et veldig fint parti avslutningsvis som er vedlagt her i kommentert form.

Da er det NM om noen dager – det gleder jeg meg til! 😄»

Sjekk ut Kaasens parti mot Marek Mica under:


Fullstendige resultatlister finner du hos chess-results: