Nepo leder an

Det er nå spilt 6 runder i Kandidatturneringen 2020 hvor vinneren sikrer seg retten til å utfordre verdensmester Magnus Carlsen til match om tittelen. Caruana og Ding Liren var ratingfavoritter før turneringen, men det er russeren Ian Nepomniachtchi som ser sterkest ut foreløpig med kruttsterke tre seire og tre remiser så langt. 4,5/6 poeng gir ham et helt poengs ledelse ned til franske Maxime Vachier-Lagrave, før et kobbel av spillere følger på 3/6 poeng. Her finner vi blant annet Fabiano Caruana.

Ding Liren fant sin overmann på både brett og frisyre i runde 6. Foto: FIDE

Nepomniachtchi spilte et av turneringens beste partier da han i sjette runde feide Ding Liren av brettet i følgende parti:


Nostalgiske Nilsen
Nepomniachtchi var lenge en av få toppspillere som aldri hadde tapt for vår egen Magnus Carlsen, men måtte gi tapt under Grand Chess Tour i fjor sommer da lommedølen feide brettet med sine motstandere i Kroatia. Vi går ikke av veien for å mimre litt, og tar en titt på det avgjørende øyeblikket i partiet da Carlsen klinte til med offerspill:


Dagens store overraskelse var det imidlertid en nederlender som sto for - Giri vant nemlig et parti!

Etter å ha jobbet hardt i 2018 for tilnavnet "remiskongen" etter fjorten strake remiser, har nederlenderen endelig vunnet et parti i en kandidatturnering. Helpoenget kom etter et syv timers langt parti mot Alekseenko. Giri viste at han kan mer enn åpninger i følgende sluttspill:

Alekseenko måtte strekke våpen etter syv timers hard kjemping mot Giri. Foto: FIDE


Resultatliste (6/14 runder)

Det er stort strekk i feltet i Yekaterinburg. Foto: FIDE

Ukeplan

Offerspill er klubben som aldri sover - nedenfor er denne ukens planlagte aktiviteter på internett. Vi anbefaler imidlertid å følge fryktelig godt med, det kan nemlig dukke opp enda mer etter hvert.

Tirsdag 24.03.
Vil du lære deg å beherske offerspill? Da har du muligheten i kveld, når Jon Kristian Haarr går live på Twitch for å vise hemmeligheten bak suksessfullt offerspill med lærerike angrepspartier og oppgaver. Sjekk ut arrangementet her.

Onsdag 25.03.
Den danske stormesteren Jesper Thybo spiller klubbens lynsjakkturnering på Lichess og skal streame det hele på engelsk! Følg med på Twitch, og husk å abonnere på Jesper, slik at du får varsel når han går live. Arrangementet finner du her.

Torsdag 26.03.
Vår egen Johan-Sebastian Christiansen skal streame sin ferd mot 2900-rating i bullet på Lichess! Akkompagnert av en mer eller mindre nyttig bakspiller ved navn Joachim B Nilsen skal sandefjordingen meske seg med aller beste i den krevende fartsdisiplinen - følg med! Her finner du arrangementet.

Fredag 26.03.
Et av våre nyeste medlemmer Jonas Bernstein skal streame sin jakt mot nye høyder mens han prater om løst og fast. Følg ham på Lichess her.

...og hvem i Offerspill er best i TV-spillet FIFA?

Hvem som er aller best vet vi ikke enda, men det er neppe Johan-Sebastian Christiansen etter et smertefullt 5-3 nederlag mot undertegnede mandag kveld. Takket være hobbyregissør Asbjørn Steinskog ble stormesterens knepne tap behørig dokumentert. Merkedagen er mandag 23.03.2020 og link til sendingen finner du her.

Offerspill kommer tilbake med mer stoff om både kandidatturneringen og annet i løpet av uken. I mellomtiden anbefaler vi å følge med på Twitch, Facebook og Twitter for severdige streams og oppdateringer.