Offerspill er best i Europa!

Vi kom, vi så, vi erobret!

Etter tre års deltakelse i den gjeve klubbcupen, greide laget vårt å hente inn gullpokalen etter fenomenalt spill i åpen gruppe. Vårt kruttsterke lag gikk gjennom turneringen uten et eneste lagtap og bare én uavgjort.

Det er vanskelig å understreke hvor stor denne prestasjonen er for klubben. ECCC er den gjeveste klubbturneringen i verden, og det var på ingen måte gitt at vårt lag skulle kjempe helt i toppen, for ikke å nevne å vinne totalt.

Magnus oppsummerte prestasjonen best i intervju etter siste runde:

Individuelle prestasjoner

Magnus gull

Klubbstifter og verdensener, Magnus Carlsen, herjet på lagets førstebord underveis. Fire seiere og to remiser gjorde ham ikke bare til en uvurdelig poengsanker for laget, men holdt også til å ta individuelt gull.

Magnus henter også hjem 6 ratingpoeng, og beveger seg tilbake mot 2850 rating. Han øker ledelsen på verdensrankingen ytterligere, og er over 50 poeng foran Fabiano Caruana på andreplass.

Om det skulle være noen tvil før turneringen, er det tydelig at ingen kan avskrive Magnus sin langsjakkform! ECCC 2023 markerer også Magnus sin første lagseier på denne skalaen.

Teja Vidic individuelt gull

Magnus var ikke den eneste som ble en stor poengsanker i årets ECCC. I kvinnegruppen sørget Teja Vidic for at ingen av Offerspills motstandere fikk med seg et eneste halvpoeng på fjerdebord.

Vi gratulerer så mye til Teja for en glitrende prestasjon i kvinnegruppen. Foto: NIki Riga

Teja vant samtlige 5 partier hun spilte, og endte turneringen med en prestasjonsrating på svimlende 2578!

Pranav redder dagen(e)

Venkatesh Pranav var en navnet Offerspill verdig i ECCC. Foto: Niki Riga

«Buddy Pranav» spilte på Offerspills fjerdebord, og gjorde en imponerende innsats i turneringen. Ved flere anledninger høstet inderen inn flere poeng for laget enn stillingene skulle tilsi.

Pranavs innsats var klubbnavnet verdig, for eksempel i dette spektakulære partiet fra runde 5:


Prestasjonen i ECCC ble til avisoverskrifter her til lands. Du kan blant annet lese Aftenpostens dekning av turneringsseieren her:

Magnus Carlsens påfunn startet heftig bråk. Nå har han fått en søt hevn.
Kritikerne lurte på om Magnus Carlsens klubb faktisk var ekte. Nå har den dukket opp – på Europas gjeveste seierspall.


Du finner alle resultater fra årets turnering her. Offerspill dekket klubbens partier live underveis, og du kan finne sendingene på vår YouTube-kanal.

Vi gratulerer igjen til begge lag for strålende innsats og representasjon i årets turnering!