Offerspill Relief Arena: Oppsummert

Det er på sin plass med en liten hyllest til våre medlemmer som deltok i Offerspill Relief Arena!

Totalt deltok 83 Offerspillere i turneringen som totalt samlet 18,728 spillere, noe som etter alt å dømme er ny verdensrekord. Tidskontrollen var 3 +2, noe som gjorde dette til en lynsjakkturneringen. Forsidebildet gir kanskje et hint til det engelske navnet, nemlig blitz.

Turneringen ble vunnet av den ukrainske IM Platon Galperin foran et kruttsterkt felt som samlet utallige tittelspillere. Offerspill donerte 10 000 NOK til CDP sitt COVID-19 Response Fund. Du kan donere på egenhånd her.

Aftenposten m.fl. har også skrevet om turneringen og klubbens verdensrekord.
Les saken her.

To internasjonale mestre og en stormester utgjorde pallen etter 24 timer.

Selv om platre / Platon Galperin gjorde en fenomenal turnering, så ble det også noen tap. IM Sebatian Mihajlov, også kjent som FatherGascoigne på nett, gjorde en råsterk innsats og ble nummer 19 i det tøffe selskapet. Han er riktignok "bare" bi-medlem av klubben, men vi tar her med hans knusende seier mot turneringsvinneren i siste parti. To trøtte typer, et kongeangrep og en haug med bukker senere var seieren i boks for vår mann:


Hvordan gikk det med våre egne?

Den danske stormesteren Jesper Søndergård Thybo ble beste medlem på en vanvittig sterk 24. plass. Jesper spilte hele turneringen og streamet i tillegg flere av disse - følg med på YouTube, så skal dere få se den trøtteste mannen i manns minne slenge folk veggimellom i lynsjakk om ikke lenge. Etter å ha spilt hele turneringen må vi innrømme at dansken gir Gvein hard kamp om tittelen "klubbens seigeste".

Undertegnede, IM Joachim B Nilsen, ble nest beste klubbmedlem med en 59. plass. Etter å ha kjempet tappert gjennom natten på stream med Jon Kristian Haarr ble timene mellom 07.00-10.30 tilbrakt på puten, før JoaBN igjen startet å spille lynsjakk - det var nok flere som havnet i en slags transe og ikke klarte å slutte. Sjakk er avhengighetsskapende, det er det ingen tvil om.

FM Johannes Luangtep Kvisla er en rutinert døgner og sikret en god 84. plass med seigt svindelspill! Johannes er en av Norges mest rutinerte sjakkspillere, og fikk bruk for rutinen da han reddet følgende sluttspill på sedvanlig vis:


Den fjerde beste i klubben må også nevnes, nemlig Frank Jakobsen som spilte desidert flest partier av samtlige i turneringen og ble premiert med en 197. plass.
Frank klinte like godt til med 98 % berserk i et svært tøft selskap - blant annet møtte han turneringens andreplass i nest sist runde. Tro mot egen kompromissløse stil kjørte "Frankja" berserk mot stormesteren, men fikk det tøft mot en av turneringens beste spillere. Uansett strålende å se spilleglede og guts i skjønn forening som her.

Fantastisk innsats av Frank Jakobsen gjennom hele turneringen.


Resten av topp 10 med plassering ble som følger:
203. Krosta (Runar Ødegaard)
231. Daxiee (Eirik S. Enersen)
235. Gvein (Kenneth Gvein)
298. Johanssc (Johan-Sebastian Christiansen)
332. Mennyhagen (Anders Gjerdrum Hagen)
380. PusheenMeow (Jon Kristian Haarr)

En sjeldent sterk gjeng på topp 5.


Lyst til å bli medlem?

Offerspill er en klubb for alle, det spiller ingen rolle om du er helt fersk eller en merittert spiller - vi har et tilbud som passer de aller fleste. Vi er aktive på Twitch hvor vi kommenterer partier og spiller turneringer, mens du kan holde deg oppdatert via sosiale medier som Facebook og Twitter.

Les mer om fordelene du kan nyte godt av som medlem her. Dersom du ønsker å melde deg inn er du hjertelig velkommen til å fylle ut skjemaet her.

NB! Husk at du må være medlem av klubben for å få spille Offerspill Chess League. Du melder deg først inn i klubben og sender deretter forespørsel om å bli med i vårt team på Lichess. Søk på Offerspill, så finner du oss kjapt.

Vi sees på Lichess!