Premiedryss

Første sesong av Offerspill Chess League er historie og det er på tide å kåre vinnere, dele ut premier og kommentere noen av de heftigste partiene vi har fått servert denne sesongen. Les mer om turneringskonseptet vårt her.

Gvein ble den suverene vinner av første sesong.

Sammenlagt

Gvein, også kjent som verdens seigeste type på grunn av sin never-say-die holdning på brettet, overbeviste stort og hentet hjem klart flest poeng til slutt, men knivet lenge med Krosta og Johanssc om topplasseringen. Førstepremien i sammendraget er et sjakkbrett signert av ingen ringere enn verdensmester Magnus Carlsen - vi gratulerer! Det blir også premier til hans argeste utfordrere; både Krosta og Johanssc er beleste spillere, men vil motta hver sin ferske sjakkbok.

Vi må også gratulerer Daxiee med en fenomenal poengsum på fjerdeplass. Det er ingen liten bedrift å puste Johan-Sebastian Christiansen i nakken over en hel sesong - godt levert, Daxiee. Vår egen Jon Kristian Haarr, aka PusheenMeow, hadde en sesong som lignet mest på en berg-og-dalbane, men endte opp på en solid femteplass med mange sterke skalper i beltet. Deretter var det svært jevnt mellom Astralex, London-aficionado Haugarock og Flugg, før Cash1981 og bullet-fantomet Assios utgjorde resten av topp 10. Vi legger også merke til at selv om det er store forskjeller på ratingen til spillerne i toppen, så var det flere som bet godt fra seg denne sesongen - rating er ikke alt!

Gvein klarte mange, men ikke alle våre achievements. 


u2000

I denne ratinggruppen ble det svært jevnt og mange av disse kjempet også i toppen sammenlagt - sterk innsats! Flere viste god fremgang gjennom sesongen, enten i form av sterke seire og/eller ratingfremgang.

Astralex og Flugg herjet i toppen av ratinggruppen og gjorde det også godt sammenlagt.


Astralex er den heldige, og ikke minst dyktige, vinneren av et signert brett fra Magnus Carlsen, mens Flugg og MrVoldsom får muligheten til et dypdykk ned i sjakkens litterære verden med en bokpremie hver.

Personlig avga jeg flere poeng mot hele denne gjengen i løpet av sesongen, og måtte virkelig kjempe med nebb og klør for å dra i land helpoeng.
Vi ser på et eksempel på dette under i partiet Flugg - JoaBN fra en av våre Fischer Random-turneringer:


u1500

Denne ratinggruppen fikk den klareste vinneren denne sesongen, men bak vinneren var det superjevnt hvor flere spillere knivet om en plass på pallen. Til slutt bestod pallen av Allix, hansolavr og Jokkee - vi gratulerer! Allix får gleden av et sjakkbrett signert av Magnus Carlsen, mens hansolavr og Jokkee kan bytte ut kryssordet med sjakklektyre fremover.

En svært jevn gruppe fikk en dominant seierherre i Allix, mens resten knivet om de to siste pallplassene.

Vi tar en titt på et parti mellom Kusj og hansolavr, to av spillerne som kjempet i toppen av ratinggruppen.


Premiedrysset fortsetter

Som seg hør og bør har vi samlet noen morsomme statistiske poeng fra første sesong av vår internettliga. Vi starter med en oversikt som ble publisert i sosiale medier for et par dager siden:

Haugarock troner på toppen av en til nå ukjent statistikk.

Tallenes tale er soleklar: Haugarock er spilleren som har spilt London-systemet med vår anbefalte trekkrekkefølge d4-Lf4-e3 flest ganger i våre turneringer. Dette blir det også premie av, så Haugarock blir tilskrevet og mottar en passende bokpremie. Vi gratulerer!

Hvis du er nysgjerrig på denne åpningen kan du lese våre åpningsartikler her og her og se et foredrag om åpningen på vår Youtube-kanal her.

Offerspill er en klubb smekkfull av luringer, noe neste bilde er et eksempel på!

Hva representerer disse tallene?


Hva har Flugg, hansolavr og stormester Johanssc til felles? De har prøvd flest ganger på den kjente skolematten i våre turneringer, noe som betyr at alle disse innehar frekkhetens nådegave!

Populære åpninger

Vi har allerede vært innom london-systemet som en av de mest spilte åpningene denne sesongen, mens fransk forsvar og siciliansk åpning viste seg som tidløse klassikere.

Åpningstrekkene i Siciliansk forsvar, som kan lede til mange ulike varianter og spennende spill.


Folk har åpenbart fått med seg Jon Kristian Haarrs glimrende foredrag om gambitspill og Smith-Morra gambit - foredraget kan sees på nytt her og artikkelen leser du her.

En av våre achievements var å finne med den uortodokse åpningen 1.b4 - en åpning med det passende navnet "Orangutang".

Vinn med 1.b4
Flere forsøkte å klare achievementen "Vinn med 1.b4", men det er lettere sagt enn gjort.

Diverse

Magnus Carlsen slutter aldri å imponere. I går møtte han stormester Sanan Sjugirov til dyst i Chess24 sin glimrende Banter Blitz Cup. Semifinaler pleier å være jevnspilte, men det ble ikke denne. Vår mann vant like greit 9-0 og feide sin motstander av brettet. Sett på kaffen, smør deg en brødskive og nyt matchen i sin helhet her.

Denne uken ble også Eiker Blitz Inviational 2020 spilt på Lichess. IM JoaBN deltok og hadde store ambisjoner om å spise kirsebær med de store. Det smakte mer av havregryn enn kirsebær, men du kan se hans partier mot blant annet turneringsvinner og Offerspill-medlem Aryan TariYouTube.

Aryan Tari vant den sterke lynsjakkturneringen.

Lynsjakkturneringen var av den sterke sorten med deltakere som GM Johan-Sebastian Christiansen, GM Simen Agdestein, IM Sebastian Mihajlov, GM Frode Urekdal og turneringsvinner GM Aryan Tari. Verdensmester GM Magnus Carlsen spilte også den siste halvtimen og vant alle sine partier, inkludert en enkel seier mot undertegnede.

For å vinne en slik turnering må man prestere på et høyt nivå mot sterke spillere; Aryan startet like så godt med seier mot stormesterkollega Frode Urkedal:


PåskeOffer

Offerspill Chess League er tilbake snart etter en påskepause, men det betyr ikke at vi har turneringspause. Vi byr på PåskeOffer, med lynsjakkturnering i dag kl. 19.00-21.00. Tidskontroll er 3+2. Meld deg på her.

På lørdag blir det ny runde med PåskeOffer, da blir det også lynsjakkturnering med den "nye" tidskontrollen 3+0. Påmelding finner du her.

Offerspill har store planer om å by på god påskeunderholdning, så vi anbefaler at dere setter av tid og følger med etter oppdateringer i dagene som kommer.