Briljant brettsjakk (2/2)

Det er duket for siste rapport fra vår langsjakkturnering Offerspill Invitational som gikk av stabelen i klubbens lokaler i Oslo nylig. Vi ble servert mange lekre partier fra fremadstormende unge spillere - partiene i denne artikkelen kan ikke gi annet enn skikkelig sommerstemning!

Stormester Benjamin Arvola Notkevich kjempet i teten hele turneringen. Foto: Anniken Vestby

Partiet Haldorsen - Shehzad i første runde endte med en lei opplevelse for en av feltets yngste spillere. Sistnevnte ble offer for en skjult gaffel og tårngevinst tidlig i spillet, og klarte aldri slå tilbake mot overmakten:

10.Sb6 avgjorde partiet tidlig i hvits favør.

Partiet mellom de unge, svenske spillerne FM Isak Storme og IM Linus Johansson var en hard fight som etter tidspress endte opp i sylskarp stilling sort håndterte best:

Overraskelser i fleng

En av turneringens lavest rangerte spillere var Eirik Aarnes. Det er ofte gunstig å være underdog, men det er ingen selvfølgelighet at man skal ta poeng regelmessig i et så sterkt felt som turneringen samlet - det gjorde imidlertid Eirik! Mannen med den upåklagelige barten tok hele 4/9 poeng og innkasserte massive 46 ratingpoeng. En kjempeinnsats! Dette blir enda mer imponerende starten tatt i betraktning; runde 2 ga et ublidt møte med Vålerengas teoristerke IM Tor Fredrik Kaasen:


En annen som imponerte voldsomt var Andre Gjestemoen-Vonhirsch. Selv om rogalendingen kan fremstå noe beskjeden i fremtoning utenfor brettet ble det straks klart at det ville bli lite beskjedenhet på brettet under Offerspill Invitational - den tilreisende Stavanger-spilleren rasket like så godt med seg 5,5/poeng og pene 108 ratingpoeng!

Vi tar en titt på en av hans beste leveranser denne turneringen, nemlig seieren mot FM Isak Storme.


Se Andre sine resultater her.
Se Eirik sine resultater her.

Runde 9 i Pilestredet 10. Foto: Anniken VestbyOfferspill er en klubb for alle, det spiller ingen rolle om du er helt fersk eller en merittert spiller - vi har et tilbud som passer de aller fleste. Vi er aktive på Twitch hvor vi kommenterer partier og spiller turneringer, mens du kan holde deg oppdatert via sosiale medier som Facebook og Twitter.

Les mer om fordelene du kan nyte godt av som medlem her. Dersom du ønsker å melde deg inn er du hjertelig velkommen til å fylle ut skjemaet her.
NB! Husk at du må være medlem av klubben for å få spille Offerspill Chess League. Du melder deg først inn i klubben og sender deretter forespørsel om å bli med i vårt team på Lichess. Søk på Offerspill, så finner du oss kjapt.

Velkommen skal du være!

Den yngste deltakeren i Offerspill Invitational var Aksel Bu Kvaløy fra Stavanger Sjakklubb. 11-åringen gjorde et meget godt resultat, men måtte gi tapt i møte med GM Frode Urkedal i runde 7. Urkedal er kjent for å ha et særdeles skarpt taktisk blikk, noe han fikk bruk for mot sin unge motstander:

Legg merke til 20..Lxh2+!


Ingrid Skaslien (Vålerenga) steppet inn på kort varsel og gjorde et godt resultat. Her fra runde 5. Foto: Anniken Vestby

Resultater

Det var også flere som leverte et godt resultat, fullstendig resultatliste finnes her. Dersom du ønsker å se nærmere på flere enkeltpartier anbefaler vi å bruke Lichess for gjennomgang.