Briljant brettsjakk (1/2)

Offerspill Invitational var den første brettsjakk-turneringen på lange tider grunnet COVID-19 - og det ble en stor suksess. På tross av smittevernsregler, lite spilletrening og høy temperatur (også på brettet!) leverte spillerne kampsjakk hver eneste dag. Turneringen varte fra 10 - 19. juni i klubbens lokaler i Pilestredet 10. Totalt deltok 31 spillere fra ulike deler av landet i turneringen som ble ledet av den glimrende dommertrioen Øystein Brekke, Anniken Vestby og Henrik Sjøl. Det arrangørtekniske sto eminente Jon Kristian Haarr for, godt hjulpet av flere frivillige.

Vi bringer her to artikler med gjennomgang av de flotteste partiene fra turneringen - alle kommenterte partier ligger også samlet i samme study på Lichess. Du kan gå dit direkte her.

Offerspill til topps

Turneringen ble, selvsagt, vunnet av en Offerspiller! IM Johannes Haug spilte sitt livs turnering og endte opp som seierherre med kruttsterke 7/9 poeng! Like bak fulgte nyervervelsen IM Linus Johansson som lenge var i tet etter å ha startet med utrolige 5 strake seire. GM Frode Urkedal var den eneste blant medaljene som ikke representerer Offerspill, men kjenner vi ham rett var han neppe fornøyd med egen innsats denne gangen, noe som vitner om Frodes skyhøye standard som spiller.

Ingen artikkel uten et knippe lekkerbiskener fra selve turneringen - vi starter med turneringsvinneren og hans mest briljante øyeblikk i løpet av turneringen. Følgende stilling oppstod i partiet mot GM Rune Djurhuus - en av sjakk-Norges absolutte legender. Se hvordan Johannes fullfører sluttspillet nedenfor:


Oppgjøret mellom de svenske internasjonale mestrene Milton Pantzar og Linus Johansson i 8. runde var et uhyre viktig oppgjør da Linus, etter først å ha vunnet de fem første partiene i turneringen, plutselig hadde gått på to strake tap. Offerspills beste Linus viste klasse da han revansjerte seg og snudde trenden mot sin landsmann på følgende vis:

Hvem av disse gikk ned i rating? Fra venstre: Johansson, Haug, Urkedal. 


[Lyst til å bli medlem av Offerspill?
Offerspill er en klubb for alle, det spiller ingen rolle om du er helt fersk eller en merittert spiller - vi har et tilbud som passer de aller fleste. Vi er aktive på Twitch hvor vi kommenterer partier og spiller turneringer, mens du kan holde deg oppdatert via sosiale medier som Facebook og Twitter.

Les mer om fordelene du kan nyte godt av som medlem her. Dersom du ønsker å melde deg inn er du hjertelig velkommen til å fylle ut skjemaet her.
NB! Husk at du må være medlem av klubben for å få spille Offerspill Chess League. Du melder deg først inn i klubben og sender deretter forespørsel om å bli med i vårt team på Lichess. Søk på Offerspill, så finner du oss kjapt.

Velkommen skal du være!]


Sølvvinner Johansson rakk også å slå to stormestre, én av dem var GM Benjamin Arvola Notkevich fra Tromsø, som er en av Norges beste sjakkspillere - og kanskje den aller største fighteren på brettet. Likevel klarte svensken å lure tromsøværingen med lurt spill:

Offerspill kommer tilbake med flere bilder og godbiter fra turneringen.

Vi anbefaler ellers å følge med på Chess24 og Chessable Chess Masters hvor verdensmester Magnus Carlsen i disse dager konkurrerer mot flere andre toppspillere. Carlsen er kvalifisert for sluttspillet og du kan få med deg godsakene her.