Åpningslyn

17. juli klokken 19.00 arrangerte vi vår første klubbturnering! Dette var en nettsjakkturnering, slik at alle kunne bli med uansett hvor de befant seg. Klubbleder Magnus Carlsen stilte selv under det beryktede brukernavnet DrNykterstein.

Vi er glade for at hele 60 Offerspill-medlemmer stilte til start. I tillegg til Magnus Carlsen, deltok også andre medlemer i norgestoppen, som GM Aryan Tari (recapture), GM Johan-Sebastian Christiansen (Johanssc) og IM Joachim Nilsen (JoaBN). Nettsjakkformatet tillater at man kan bli med og forlate turneringer når man vil, men man bør selvfølgelig spille så mye som mulig om man har forhåpninger om topplassering.

Formatet tillater også at man kan "berserke", altså å gi fra seg halvparten av tiden mot at man får ett ekstrapoeng om man vinner. Man mister også tilleggstiden når man berserker, så i denne turneringen vil berserk føre til at man starter med ett og et halvt minutt og ingen tilleggstid, mot 3 minutter og 2 sekunder tillegg per trekk. Man spiller altså med ganske kraftig tidshandicap.

Magnus startet med å berskerke – og vinne – alle partiene. I runde to kjørte han like greit både berserk og kongegambit mot norgestreer Aryan Tari.

Magnus fortsatte med å vinne de 13 første partiene, helt til han møtte Johan-Sebastian Christiansen i det 14. Her ble tidsforskjellen ved berserk for stor, og han måtte se seg slått på tid i et remissluttspill.

Etter dette tapet tok Magnus seg en pause på en drøy halvtime, og Johan-Sebastian rakk å ta forbi han i mellomtiden. Med en halv time igjen av turneringen kom Magnus tilbake og vant resten av partiene og turneringen.

En mer ukjent spiller som overrasket, var Ståle Rein (Gwargh) på rundt 1800 i internasjonal rating. Med 14 seire på rad midt i turneringen havnet han på en sterk 3. plass.

Det var også mange medlemmer som spilte sin første turnering i går! Vi håper det ga mersmak. Vår neste turnering er allerede lørdag 20. juli, og da blir det Fischersjakk! Følg med under "Kommende arrangementer" til høyre for link til de neste turneringene våre.