Gull i sikte: Elite- og Østlandsserien februar

Sist helg var fylt med variantregning, brillianser, tidsnød og bukker på alle nivåer. Her følger en kort oppsummering av helgens begivenheter i Eliteserien og Østlandsserien.

Haldorsen klar til kamp. FOTO: Anniken Vestby / SjakkTromsø

Etter seks runders spill, er det nå tre lag igjen som står igjen med full pott.

Årets store helt for førstelaget har uten tvil vært Frode Urkedal. Åpningsguruen har vært i fyr og flammer i Eliteserien, og tok denne helgen sitt sjette helpoeng på rad.

Partiet mot Tiger Hillarp Persson ble gjennomført i stor stil, der Frode hadde sett lengst i en lang taktisk slagveksling i midtspillet:

Matchen endte til slutt 4-2 til Offerspill, og kampen om eliteseriegull for andre år på rad fortsetter. Etter 6 runder står det igjen tre lag med full pott, og den siste spillehelgen blir derfor helt avgjørende for hvor på pallen laget vårt ender. Vi gleder oss stort til innspurten!

Lucas Ranaldi stilte på sjettebord for eliteserielaget. FOTO: Anniken Vestby / SjakkTromsø

Østlandsserien

Divisjon 1

Offerspill 2 "Washed Up" har som regel prestert etter lagtittelen denne sesongen. Det ble imidlertid en opptur på søndag med seier mot Hønefoss 1. Helpoeng for Viktor Havik og Valentina Verbin, samt remis fra vår eminente daglige leder i dårligere stilling, førte til at seieren gikk i boks.

Drømmen om topplassering er nok dessverre over for denne sesongen, men laget ligger godt an til å beholde plassen i førstedivisjon.

Divisjon 3

Etter en nedtur mot oppadstormende Theodor Mohr i forrige runde, slo undertegnede tilbake med seier i sitt parti mot Eiker 1, som ble avgjørende i oppgjøret. Anledningen benyttes til å få inn litt skamløs selvskryt for kalkuleringen i sluttfasen av partiet:

Remis på de tre andre bordene, blant annet med hjelp av langsjakkdebutant Marius Strandhaug på fjerdebord, gjorde at totalseieren til slutt gikk i boks. Det er foreløpig meget jevnt i gruppe 3B, med fire av seks lag stående på 5 poeng. Den siste runden blir også her avgjørende for opprykk.

Offerspill 3, som også spiller i tredjedivisjon, gikk på et hårfint tap mot Modum. Ingemar Gunnarsson gjorde riktignok et kjemperesultat og dro med seg 25 ratingpoeng etter seier mot Jan Gunnar Fredriksen. Det var flere pene taktiske kombinasjoner i partiet:

Divisjon 4

Det har blitt spilt mye god sjakk i Offerspill 5 denne sesongen, og dennne søndagen var det klasseforskjell i møte med stjernen 3. Matchen endte med overlegne 4-0, og laget har nå 3 lagseiere og bare ett tap totalt.

Offerspill 6 gjorde også et strålende resultat mot førsterangerte Jessheim, og endte også dagen uten et eneste tap. Helgens kanskje mest spennende parti kom fra førstebordsduellen mellom Jens Hjort og Loic Lamy. Jens spilte en klassisk Benkögambit, noe som førte til fullstendig kaos på brettet. Et bevis på at slett ikke alle remiser er kjedelige!

Divisjon 5

Kvinnelaget Offerspill 8 tok på søndag sin etterelengtede første seier mot Bærum Miners. Fanny Elise Helgesen gjorde sin debut i langsjakk, og fikk inn en ordentlig angrepsseier med hvite brikker mot Oscar O. Wrangeli.

Det var sjanser for begge sider i oppgjøret, men bukk av dronning underveis i partiet skulle vise seg avgjørende. Noteringsskjemaet beskriver det bedre enn ord kan:

😦

Med én runde igjen Østlandsserien, har Offerspill jevnt over gjort et solid resultat. Vi ønsker alle Offerspillere lykke til i innspurten!