Magnus på tokt!

I disse dager spilles Chessable Chess Masters på plattformen Chess24. Turneringen startet med innledende grupper 20. juni og avsluttes med finalespill 4-5. juli.

Vår mann, verdensmester Magnus Carlsen, er som vanlig i aksjon mot store deler av verdenseliten i hva som er turnering 3 av 4 i Magnus Carlsen Chess Tour. Vinneren av turneringen sikrer seg en billett til finaleturneringen, men ettersom Carlsen vant den første turneringen er ikke dette noen bekymring for ham. Magnus "den umettelige" Carlsen er imidlertid fortsatt sugen på heder, ære og gode sjakkpartier, noe vi har vært vitne til så langt i turneringen. I skrivende stund har nordmannen tatt ledelsen i kvartfinalen mot nemesis Fabiano Caruana og ligger dermed meget godt an til å kvalifisere seg til semifinalen. Konseptet i de avsluttende rundene er et cupsystem hvor "førstemann til 2" er gjeldende - populært kalt "best av 3".

Magnus Carlsen Chess Tour sikrer oss fabelaktig underholdning gjennom sommeren. Foto: Chess24Først måtte imidlertid "den umettelige" gjennom et innledende gruppespill mot flere farlige motstandere.

Carlsen var favoritt i gruppe A, men fikk det ikke enkelt i et sterkt felt. Foto: Chess24


Vi tar en titt på noen av de beste øyeblikkene fra de innledende rundene og starter med godbiten Carlsen - Dubov fra runde 4:


Magnus brukte imidlertid ikke mange rundene på å slå tilbake, denne gang mot erkerival og Twitch-konge Hikaru Nakamura fra USA.


Der første dag av gruppespillet var noe under pari for Magnus med 50 % score ble det straks bedre på dag 2 da han etter imponerende spill stakk av med seieren i gruppen. Særlig er revansjen mot Daniil Dubov med sorte brikker verdt å se én gang til:Offerspill er en klubb for alle, det spiller ingen rolle om du er helt fersk eller en merittert spiller - vi har et tilbud som passer de aller fleste. Vi er aktive på Twitch hvor vi kommenterer partier og spiller turneringer, mens du kan holde deg oppdatert via sosiale medier som Facebook og Twitter.

Les mer om fordelene du kan nyte godt av som medlem her. Dersom du ønsker å melde deg inn er du hjertelig velkommen til å fylle ut skjemaet her.
NB! Husk at du må være medlem av klubben for å få spille Offerspill Chess League. Du melder deg først inn i klubben og sender deretter forespørsel om å bli med i vårt team på Lichess. Søk på Offerspill, så finner du oss kjapt.

Velkommen skal du være!


Offerspill kommer tilbake med mer om Chessable Chess Masters etter finalespillet 4-5. juli.