Hjemmeseier på bortebane

Offerspill Bergen Hurtig ble en stor suksess. Takket være glimrende arrangører og pliktoppfyllende deltakere ble smittevernreglene overholdt uten problemer, slik at alle kunne konsentrere seg om kampen på brettet. Turneringen ble spilt i forbindelse med Bergen Spillfestval, men var ikke en del av det offisielle programmet. Vi retter uansett en stor takk til festivalsjef Ole Johan Valaker og hans dyktige medarbeidere, samt for deres flotte bidrag til premiefondet - flere deltakere stakk av med Play Magnus-brett og brettspill - stas!

Videre må også vår hovedsponsor Kindred takkes - uten deres støtte hadde ikke slike initiativ vært mulig. Lokale Scan-Shipping kom også på banen med et verdifullt bidrag til premiefondet i turneringen - et supert bekjentskap med et bidrag vi er svært takknemlige for.

Bidraget fra det lokale shippingfirmaet gikk direkte til turneringens premievinnere.

Dyktige FA Monica Lauvik Fjeldstad hadde det overordnede ansvaret som hoveddommer, mens Johannes L. Kvisla var assistentdommer og livesjef. Turneringen forløp knirkefritt med problemfri direktesending av hele seks partier hver runde - kudos til Johannes for dette! Ellers var Sara Marie Skaug Bjørkly og Eirik Aarnes viktige bidragsytere til det organisatoriske rundt turneringen.

Dyktige FA Monica Lauvik Fjeldstad sørget for en vel gjennomført turnering. Foto: Anniken Vestby


Ellers var det en fryd å være vertskap for i alt 39 spillere som alle tok smittevernreglene, formidlet av smittevernansvarlig Bjørkly, på alvor.
Arrangementet ga mersmak og kan forhåpentligvis fungere som startskuddet for Offerspill utenfor hovedstaden.


...men hva med sjakken?

Selve turneringen ble spilt i hurtigsjakkformat med 20 minutter på hele partiet med 10 sekunders tillagt tid per trekk utført. Dette er et nokså raskt format, men som likevel unngår den verste tidsnøden takket være tilleggstiden. Flere sterke spillere stilte til start, og det var kjekt å se mangfoldet av klubber representert - vi kunne ønske deltakere fra klubber som Tromsø, Masfjorden, Florø og Stavanger velkommen i tillegg til Offerspill og Bergen-baserte klubber.

IM Joachim B. Nilsen (Offerspill) gikk seirende ut etter 9 runder tett fulgt av IM Benjamin Haldorsen (Offerspill) og langveisfarende IM Mads Vestby-Ellingsen (Tromsø). IM Kjetil Stokke (Bergens Schakklubb) knep fjerdeplassen, noe som sørget for at de topprangerte tittelholderne forsvarte forhåndsrangeringen.

Fornøyde premievinnere etter Offerspill Bergen Hurtig. Fra venstre: Vestby-Ellingsen, Nilsen og Haldorsen. Foto: Anniken Vestby

Flere klubber representert blant topp 10. 


Det ble spilt en haug morsomme partier, som seg hør og bør i hurtigsjakk - vi tar en titt på noen severdige oppgjør nedenfor. Dersom du ønsker å bla gjennom alle partiene fra turneringen er det mulig her.

IM Kjetil Stokke vartet opp med følgende flotte angrepsparti i runde 4.

CM Jon Kristian Haarr hadde en ujevn turnering, men slo til med flere fine enkeltpartier. Under ser vi ham overleve en "nesten-ulykke" i midtspillet før han senere viste god teknikk i sluttspillet med kvalitet over mot unge Theo Johannessen:

Offerspills Sigve Dyrhovden, som forøvrig fylte år på turneringens siste dag, startet turneringen på førstebord mot IM Kjetil Stokke. Ratingfavoritt Stokke tok raskt kontroll etter en original åpning og førte partiet sikkert til seier:


Avslutningsvis tar vi en titt på Sigve Hølleland fra Masfjorden som hadde en jojo-turnering med høye topper og dype daler. Vi blir med på showet og lar sirkusdirektør Hølleland varte opp med litt underholdning:Senere i turneringen havnet imidlertid Hølleland på feil side av et glimrende angrepsparti i Siciliansk forsvar; bare se hvordan unge Matheo Schick briljerte med de sorte brikkene i partiet under:

Spennende oppgjør i siste runde mellom Thomas Sekkingstad og IM Benjamin Haldorsen. Foto: Anniken Vestby

Se fullstendig resultatliste her.