Hjemmeseier i storturnering

Verdensmester Magnus Carlsen triumferte i det som inntil videre er tidenes sterkeste turnering på internett - Magnus Carlsen Invitational.

Turneringen ble spilt på plattformen Chess24 som i disse dager også ruller ut Magnus Carlsen Chess Tour.

"En ny æra for sjakken" er i ferd med å utfolde seg på Chess24. Foto: Fred Jonny/Chess24

Semifinalen - Final Four

Etter å ha hatt god kontroll i grunnspillet gikk Carlsen videre til semifinalen - Final Four - hvor han møtte den solide kineseren Ding Liren. Kineseren er rangert som nummer 3 i verden og har slått nordmannen ved flere anledninger tidligere, så dette var ingen enkel sak for vår mann.

Premisset for semifinalene var like enkelt som det var spennende: første braket spillerne sammen i fire hurtigsjakkpartier med tidskontrollen 15 minutter + 10 sekunder per trekk, før man lynsjakk avgjorde ved poenglikhet. Det var heller ikke tillat med remistilbud før trekk 40, så her var alt lagt opp til at vi skulle få servert kampsjakk. Med så høye forventninger er det fort gjort å bli skuffet, men spillerne leverte virkelig varene!

Vi tar en nærmere titt på de beste øyeblikkene fra Ding Liren - Carlsen:


Ved halvspilt match så det dermed stygt ut for verdensmesteren, og i parti 3 så det ut til å gå fra vondt til verre. Etter unøyaktig åpningsspill fikk kineseren raskt stor fordel med de sorte brikkene, men Magnus er en (verdens)mester i praktisk spill - se hvordan han utspilte kineseren i midtspillet!


Matchens siste parti var også høydepunktet. Etter en vanvittig komplisert fight oppstod denne stillingen på brettet:

Ding - Carlsen i trekk 29. Sort i trekket. Lykke til!


Undertegnede er glad han ikke var hverken hvit eller sort i denne stillingen, og ønsker våre lesere lykke til med å finne ut av komplikasjonene i stillingen. Kort fortalt så er stillingen i fyr og flamme med et hav av taktiske muligheter for begge spillere - Magnus håndterte gjørmebadet best, og vant etter at Ding avslo remis ved trekkgjentakelse tidligere i partiet.

Dersom du ønsker å spille gjennom partiet i sin helhet foreslår vi å finne frem popcornet og nyte det her:


Finale

I den andre semifinalen ble Fabiano Caruana ekspedert av Hikaru Nakamura, så det var virkelig et gigantoppgjør som ventet i finalen. Både Carlsen og Nakamura er kjent for å være meget dyktige internettspillere og vartet opp med god underholdning.

Amerikaneren har tidligere hatt et noe anstrengt forhold til verdensmesteren, men har omtalt Carlsen i svært respektfulle ordlag de siste årene - som seg hør og bør. Matchen i grunnspillet endte med seier i omspillet for Offerspills beste spiller etter at hurtigsjakken endte 2-2. Dramaet fortsatte i finalen da spillerne først vant et parti hver etter glimrende spill. På stillingen 1-1 overrasket Magnus sin amerikanske motstander med offerspill - hva ellers? - og tok med det ledelsen i matchen.


Siste parti ble ikke mindre dramatisk. Nakamura spilte godt og kom bonde over i sluttspillet, men viste ikke den roen vi er vant til fra Magnus og avviklet for tidlig til et tårnsluttspill. Her hadde Magnus ingen problemer med å holde remis, og kunne dermed glise bredt - selv etter en turnering hvor han til tider hang i tauene viste han seg igjen som best når det gjelder.

Magnus Carlsen kunne glise bredt etter seier på "hjemmebane". 


Lyst til å bli medlem i Offerspill?

Offerspill er en klubb for alle, det spiller ingen rolle om du er helt fersk eller en merittert spiller - vi har et tilbud som passer de aller fleste. Vi er aktive på Twitch hvor vi kommenterer partier og spiller turneringer, mens du kan holde deg oppdatert via sosiale medier som Facebook og Twitter.

Les mer om fordelene du kan nyte godt av som medlem her. Dersom du ønsker å melde deg inn er du hjertelig velkommen til å fylle ut skjemaet her.

NB! Husk at du må være medlem av klubben for å få spille Offerspill Chess League. Du melder deg først inn i klubben og sender deretter forespørsel om å bli med i vårt team på Lichess. Søk på Offerspill, så finner du oss kjapt.

Velkommen skal du være!