Magnus sterkest etter nervedrama

Verdensmester Magnus Carlsen vant toppturneringen Chessable Masters etter å ha slått nederlenderen Anish Giri i finalen med sifrene 2-0. Selv om sifrene tyder på god kontroll fra Carlsen kunne det like gjerne vært 1-1 eller 0-2 etter to delmatcher - Giri hadde definitivt sine muligheter. Med denne turneringsseieren har Carlsen vunnet to av tre turneringer i Magnus Carlsen Chess Tour så langt - fantastiske resultater på nett fra verdensmesteren, som med dette viser at han ikke bare er best i de ordinære disiplinene på brettet, men også på nett. Se også arrangør Chess24 sin siste runderapport her.

Foruten å vinne Chessable Masters har verdensmesteren også stukket av med trofeet i Steinitz Memorial og Clutch Chess International. I Rapid Challenge ble amerikaneren Hikaru Nakamura for sterk, men i denne turneringen feide nordmannen all motstand av brettet med imponerende matchseiere mot Fabiano Caruana, Ding Liren og Anish Giri på veien mot triumf.

Skjeggsterke Carlsen triumferte i ny turnering på nett.

Vi tar en nærmere titt på noen av de beste partiene fra finalespillet mellom Carlsen og Giri. Sistnevnte er kjent for sine morsomheter på nettstedet Twitter, gjerne på Carlsens bekostning, noe som alltid gir disse oppgjørene en ekstra dimensjon.


Offerspill er en klubb for alle, det spiller ingen rolle om du er helt fersk eller en merittert spiller - vi har et tilbud som passer de aller fleste. Vi er aktive på Twitch hvor vi kommenterer partier og spiller turneringer, mens du kan holde deg oppdatert via sosiale medier som Facebook og Twitter.

Les mer om fordelene du kan nyte godt av som medlem her. Dersom du ønsker å melde deg inn er du hjertelig velkommen til å fylle ut skjemaet her.
NB! Husk at du må være medlem av klubben for å få spille Offerspill Chess League. Du melder deg først inn i klubben og sender deretter forespørsel om å bli med i vårt team på Lichess. Søk på Offerspill, så finner du oss kjapt.

Velkommen skal du være!


Delmatch 1 - avgjort etter lynsjakk

Spilleopplegget er best av 3, eller førstemann til 2, i sett med fire partier hurtigsjakkpartier i hver delmatch. Dersom det står likt etter disse går delmatchen videre til to lynsjakkpartier før det hele avgjøres ved armageddon, hvis nødvendig. I første delmatch mellom disse kamphanene fikk man virkelig valuta for pengene, men det så ut til å kunne bli en kort affære da Giri fikk en tøff start på første delmatch med tap i andre parti:

Etter remis i neste parti hadde Giri kniven på strupen i siste hurtigsjakkparti på stillingen 1-2 til Carlsen. Da passet det bra for den nøytrale tilskuer at Twitter-kongen fulgte opp med følgende briljante forestilling mot en paff verdensmester:

Dermed gikk første delmatch til omspill. Her gikk Carlsen rett i strupen med en skarp åpning og avgjorde etter vedvarende press i sluttspillet:

Delmatch 2

Det så ut til å bli en meget kort dag på jobben for Carlsen og alle involverte da han i første parti i andre delmatch feide Giri av brettet med følgende majestetiske oppvisning mot det vanligvis så solide åpningssystemet Semi-Tarrasch:


1-0 til Magnus! Etter to jevnspilte remiser var det som vanlig kniven på strupen og ryggen mot veggen for Giri i siste hurtigsjakkparti. Nok en gang måtte nederlenderen vinne på bestilling, noe han var svært nære på å lykkes med i følgende parti:


Med remis halte Carlsen i land seieren med sifrene 2,5 - 1,5 og 2-0 sammenlagt.
En velspilt og nervepirrende finale!

Neste i Magnus Carlsen Chess Tour er Legends of Chess som starter 21. juli. Dette er den siste turneringen før finalen. Som navnet tilsier vil turneringen ha en miks av dagens toppspillere og legender fra tidligere. Spillere som Ivanchuk, Anand og Kramnik ryktes å stille.

Mer brettsjakk

I disse dager dekker Offerspill turneringen Stavanger Chess Challenge som går av stabelen i fasjonable "Forus" i oljebyen. På startstreken finner vi unge og lovende spillere, deriblant våre egne håp IM Johannes Haug og FM Lucas Ranaldi. Følg våre daglige sendinger fra turneringen på Twitch og se fullstendige resultater her.