Tilbakeblikk: Arendalsuka

I midten av august stilte Offerspill med kloke sjakkhoder for å fremme norsk sjakk for politikere og interesseorganisasjoner på arendalsuka.

Våre stjernespillere GM Aryan Tari, GM Frode Urkedal og IM Benjamin Haldorsen tok turen sammen med oss for å fremme klubbaktivitet og norsk sjakk, og vi må kunne kalle årets arrangementer for en suksess!

Fullbooket simultansjakk, blindsjakk mot ungdomspartier og interessante diskusjoner om sjakkens rolle i samfunnet preget turen.

Det er også tydelig at Aryan Tari blir lagt merke til i det ganske land etter opptredener i sjakk-VM, Champions Chess Tour og Norway Chess. Det var flere forespørsler om å få bilde med den nå celebre offerspilleren.

Aryan vs. Arendal

Det var stor interesse blant forbipasserende for å møte Aryan til match. Til tross for at det i utgangspunktet bare var 20 ledige plasser i simultansjakk med Aryan Tari, tok vi imot et par etterpåmeldinger og endte med 22 deltakere totalt.

Det hadde liten effekt på resultatet; Aryan tok full pott med 22 seiere av 22 mulige! Selv ikke iherdig motstand fra Henrik Carlsen eller Jon Kristian Haarr, i tillegg til at deltakerne fikk hjelp fra Frode Urkedal underveis, var nok for å vippe Aryan av pinnen.

Den som holdt ut lengst (riktignok med litt sen start!) var unge Dev, som viste imponerende sjakkevner for alderen. Han måtte også til slutt gi tapt mot stormesteren, men ble premiert for prestasjonen med en sjakkbok!

Aryan vs. ungdomspartiene

Det ble full rulle på den kjente Offerspilleren, som så seg nødt til å følge opp simultansjakken med blindsimultan rett etterpå!

Det ble ingen pause på Aryan, som rett etter simultansjakken ble gitt en enda vanskeligere utfordring. Fire deltakere fra ungdomspartiene FpU, AUF, Rød Ungdom og Unge Venstre møtte opp for å teste sine sjakkferdigheter mot stormesteren, som attpåtil spilte i blinde. Aryan tok utfordringen på strak arm!

Resultatet av stuntet vil neppe overraske noen. Dessverre ble partiene så lange at de måtte avsluttes med en seende sjakkstjerne. Da tok det ikke mange minuttene før alle ungdomspartipolitkerne ble satt sjakk matt.

Den som holdt lengst ut av deltakerne var nestleder i AUF, Gaute Børstad Skjervø, som viste et habilt sjakknivå. Aryan kunne likevel forlate begivenhetene uten engang å gi fra seg et halvpoeng.

Daglig leder i paneldebatt

Torsdagen ble dedikert til sjakklige bidrag i den politiske debatten. Daglig leder Jon Kristian Haarr møtte norske politiske stemmer for å diskutere temaer som angikk sport og sjakk i samfunnet.

Den første debatten mellom Jon Kristian, VG-kommentator Leif Welhaven og daglig leder i Skeid fotball Daniel Holmeide Strand.

Debatten ble etterfulgt av diskusjon mellom Jon Kristian og Bård Vegard Solhjell om hva politikken kan lære av idretten. Her var begge paneldeltakerne enig i at det er mye å hente fra sjakkens verden, enten det handler om strategi, konsentrasjon eller hukommelse.

Arrangementet ble, naturlig nok, avsluttet med et lynsjakkparti. Der var Jon Kristian suveren!

Vi håper på å kunne videreføre deltakelsen i arendalsuka de kommende årene. Sjakk har en sentral rolle i det norske samfunn, enten det er som underholdning, møtearena, kunst, sport eller hjernetrim. Vi i Offerspill mener det derfor er viktig å vise at norsk sjakk eksisterer og har et sterkt ønske om å videreutvikles!