Offerspill vinner Eliteserien!

Historisk sterkt lag

Sjakkinteresserte over hele landet fulgte med da de siste rundene i eliteserien ble spilt helgen som var. Med verdensmesteren på førstebord stilte vi et historisk sterkt lag i de tre siste rundene i håp om å sikre seriemesterskapet.

Offerspill var som følger denne helgen:

1. GM Magnus Carlsen
2. GM Rameshbabu Praggnanandhaa
3. GM Jorden Van Foreest
4. GM Aryan Tari
5. GM Frode Urkedal
6. IM Johannes Haug
7. IM Linus Johansson

Eliteserien runde 7, 8 og 9

Runde 7: Offerspill - Stavanger (5-1)
Vi møtte Stavanger i runde 7 med et lag som var store ratingfavoritter på hvert eneste av bordene. Selv med to noe overraskende remiser etter godt spill av Stavangers bord 2 og 5 endte kampen til slutt 5-1 i vår favør.

Resultat runde 7

Runde 8: Offerspill - OSS (4.5-1.5)
Mot Oslo Schakselskap fikk vi et oppgjør mellom Magnus og Jon Ludvig på bord 1. Magnus klarte i kjent stil å utspille motstanderen sin i sluttspillet og tok et helt poeng mot sin gamle skolekamerat. Pragg møtte stortalentet Elham Abdrlauf, som forventes å ta stormestertittelen innen kort tid, og måtte avgi et halvt poeng. Kampen endte til slutt 4.5 - 1.5.

Resultat runde 8

Runde 9:  Vålerenga - Offerspill (2-4)
Den siste og avgjørende runden ble spilt mellom først og andreplass på resultatlista. Alt skulle avgjøres her, ettersom vinneren av denne kampen vant serien. Magnus møtte sin gode venn David Howell på bord 1, et parti mange hadde sett frem til, men som endte i en godt spilt remis mellom de to kompisene. Dette partiet ble også Magnus sitt siste som verdensmesteren, noe som uten tvil bidro til den allerede høye begeistringen.

Pragg viste seg fram med et flott parti mot sterke Evgeny Romanov og sikret et viktig poeng i en ellers jevn match. Ringreven Forde Urkedal hentet også et helt poeng mot FM Hobber og resten av partiene endte med poengdeling.

Resultat runde 9

Offerspill kunne dermed feire sin første seriemester-tittel etter at klubben ble stiftet for fire år siden. Gratulerer til alle spillerne som deltok denne sesongen!

Offerspill i Østlandserien

Det er ikke bare i Eliteserien Offerspill viser seg frem. I andre divisjon rykket Offerspill 2 Aufgewaschen (også kjent som Offerspill Washed Up) opp til 1 divisjon etter en knusende sesong med seiere i alle kamper.

I divisjon 2 rykket dessverre Offerspill 3 Zeitnot ned til 3. divisjon igjen. Det skal nevnes at Offerspill Zeitnot overpresterte i forjårets sesong og fikk dermed en tøff sesong i 2. divisjon.

I 3. divisjon underpresterte Offerspill 4 Dauerschach etter å ha vært ratingfavoritter i Gruppe A. Vi håper på å stille sterke i neste sesong og få til et opprykk til div. 2.

I 4. divisjon gruppe C kom Offerspill 5 Kreuzfesselung på en sterk 2. plass og var veldig nære opprykk. Satser på en like sterk, om ikke enda bedre, prestasjon i neste sesong!

I 4. divisjon gruppe D finner vi Offerspill 6 Zwischenzug på en solid 3 plass med kun 1 tap denne sesongen. Med 2 poeng opp til vinneren kan deltakerne på laget si seg godt fornøyd med årets sesong!

I 4. divisjon har vi Offerspill 7 Gegenspiel, også kjent som damelaget vårt hvor vi hadde mange nye spillere som debuterte i langsjakk denne sesongen. Det var en røff start for Offerspill 7, men i siste runde klarte de å spille uavgjort mot Holmestrand! Vi ser frem til flere gode runder fra dette damelaget nå som de har fått noen kamper under beltet.

Sist men ikke minst har vi Offerspill 8 Widerlegung i 4. divisjon gruppe B. Offerspill 8 hadde en fin start på sesongen men havnet midt på treet etter en noe berg og dalbane lignende avslutning.

Takk for innsatsen til alle som spilte i årets Østlandserie. Vi sees til neste sesong!