Offerspill på Arendalsuka

Onsdag 17 og torsdag 18. August var Offerspill tilstede under Arendalsuka. Uka er det nærmeste man kommer en politisk festival hvor alle de store kanonene i norsk politikk er tilstede sammen med ulike interesseorganisasjoner, lobbyister og samfunnsengasjerte folk.

Offerspill ønsket med deltagelsen i Arendalsuka å vise fram klubben og sjakkspillet og med dette ta en større del i samfunnsdebatten som en meningsytrer. Sjakkmiljøet har generelt en lang vei å gå når det gjelder å være tilstede der det skjer og Offerspill ser bare positivt på å bidra med å skape debatt rundt finansiering av sjakk, sjakk og politikk og utfordringer som idretten som helhet står overfor.

På onsdag møtte Offerspill opp med sjakkutstyr og tok i mot utfordringer. Med norgestoer Aryan Tari og norgesfemmer Frode Urkedal tilstede ble det gitt god tidshandicap (5 min vs 30 sek), og mange fikk prøvd seg! En fantastisk dag med strålende sol og mye sjakkglede.

Urkedal slår alle

På torsdag hadde Offerspill leid inn MS Brim som lå ved brygga i Pollen og hvor daglig leder Jon Kristian Haarr deltok i en samtale og en debatt om hhv. “Sjakk og Politikk” sammen med Peter Frölich (H) og “Hvordan få folk tilbake til idretten” med Himanshu Gulati, President i Norges E-sportforbund og Frode Kyvåg, Tidligere håndballtrener og idrettsleder.

Peter Fröhlicht mot Jon Kristian Haarr. Partiet varte i 5 trekk

Debattpanel med Frode Kyvåg, Himanshu Gulati og Jon Kristian Haarr

Offerspill opplevde deltakelsen under Arendalsuka som svært positiv og ser viktigheten av å være tilstede i det offentlige ordskifte og der hvor besultningspersoner møtes.

//Jon Kristian Haarr, Daglig leder, Offerspill