Offerspill lanserer millionsatsing på talentutvikling!

Offerspill sjakklubb har i lengre tid jobbet for utvikling av talenter mot verdenstoppen. Nå tar vi denne satsingen videre med TalentOffer hvor flere av de største talentene i hele Norden får sjansen til å utvikle seg med verdens beste trenere.

En ny måte å jobbe med sjakk

Inspirert av India

Strategien med TalentOffer er å samarbeide på tvers og skape grupper hvor deltakerne får utbytte av hverandre. Dette er basert på den indiske sjakk-metodologi hvor treningssamlinger og samarbeid står svært sterkt. Resultatene fra India er helt ekstreme nå til dags i sjakksammenheng og fra å være et land med omtrent kun en god spiller (Anand) så dukker det nå opp nye unge talenter nesten hver dag. Dette er også en av grunnene til at vi har hentet inn hovedtrener GM R. B Ramesh som blant annet har trent opp supertalentet Praggnanandhaa og som nylig var lagleder for India 2 som kom på 3. Plass i sjakk-OL. Ramesh kjører ukentlige online treningssamlinger og gir deltakerne oppgaver som de skal løse til hver samling. Struktur og kontinuitet er noen av inngrediensene i denne coctailen som skal hjelpe deltakerne opp og fram. Flere av de indiske supertalentene er også med på opplegget og vil kunne dele av sine kunnskaper og erfaringer.

Styreleder i klubben, verdensener i sjakk, Magnus Carlsen, er svært fornøyd med programmet så langt og har også planer om å delta og dele av sin kunnskap:
”One of the most ambitious setups I have seen.”

Deltakerne i gruppen varierer i alder og rating fra 15 år til 29 år og 2100 til 2660, men fellesnevneren er talenter som ønsker å utvikle seg og har ambisjoner for å bli toppspillere. Programmet er delt opp i 3 grupper basert på nivå.

Møt spillerne

TittelNavnRatingAlderLand
GMAryan Tari265623Norge
GMJonas Bjerre Buhl261218Danmark
GMJohan-Sebastian Christiansen257622Norge
GMFrode Urkedal252329Norge
GMJesper Thybo249823Danmark
GMJohan Salomon 249225Norge
IMJohannes Haug247822Norge
IMVignir Vatnar Stefansson247119Island
IMBenjamin Haldorsen244923Norge
IMTor Fredrik Kaasen244520Norge
IMHampus Sörensen242019Sverige
FMLucas Ranaldi236922Norge
FMEdvin Trost234715Sverige
Oliver Wartiovaara229718Finland
WIMLara Jenzalj219325Slovenia
WFMEllen Fredericia Nilssen217121Danmark
Laurin Perkampus212319Tyskland
Luitjen Apol Akselsson211316Færøyene
Valentina Verbin207520Moldova

Denne helgen har TalentOffer treningssamling med tidligere VM-utfordrer GM Boris Gelfand som også er blant verdens beste og mest ettertraktede sjakktrenere.

Boris Gelfand

- One of the most renowned chess trainers in the world

- Israeli grandmaster

- Born 1968

- ELO 2668

- #71 in the world

- 2012 challenger to world champion title. Drew the classical match against Viswanathan Anand. Lost the rapid game tie-break


Boris Gelfand kommenterer

I am honoured to get the opportunity to contribute to these talented players development!

Og fortsetter om prosesser i selve treningen:
The top players in Group A of ‘Talentoffer’ have sent me games they have played in advance. I have analysed them and have tried to identify weaknesses in their play. When we meet, we discuss and analyse critical moments in the games and not the least I try to give advice on how they can think in these situations and how they can train to get rid of their weaknesses.

Busy studying

Koordinator for TalentOffer er IM Jesper Bergmark Hall fra vår samarbetspartner Uppsala Chess+ Academy som i over 20 år har jobbet som sjakktrener og -koordinator.
Jesper omtaler opplegget som noe han har ønsket å få til i lang tid:
TalentOffer er et utrolig ambisiøst og spennende program som jeg er helt sikker på vil gagne norsk og nordisk sjakk. Jeg har lenge prøvd å få i stand en nordisk toppgruppe som kan samarbeide og lære av hverandre og det tror jeg virkelig vi har fått til nå”.

Daglig leder i Offerspill, Jon Kristian Haarr, er også veldig fornøyd:
Dette er bokstavelig talt en milionstatsing. Vi ønsker å skape Europas beste treningsopplegg og med Kindred som sponsor er dette noe jeg tror vi er i ferd med å få til. Vi er fortsatt helt i startfasen, men har hentet inn kompetanse i verdenstoppen lagt ned mange timer i planlegging og screening og har virkelig tro på at dette programmet kan heve deltakerne til et nytt nivå”.

Jon Kristian Haarr og Jesper Bergmark Hall

Så langt virker også deltakerne veldig fornøyde:

Jonas Bjerre Buhl:
“It is great to have this Nordic cooperation, as it gives a lot to train with other strong players”

Aryan Tari:
“For me the social aspect is important. As a chess player you work hard on your own, but now I get the chance to meet players with the same ambition and strength.”

Jesper Thybo
“A fantastic opportunity!”

Vi gleder oss til å følge utviklingen på talentene og har store ambisjoner om at dere vil kunne se mer av dem på vår Twitch-kanal fremover.


Jon Kristian Haarr
Daglig leder Offerspill
jon.kristian.haarr@offerspill.no
+47 99 50 28 93

Jesper Bergmark Hall
Koordinator TalentOffer
info@jesperhall.se
+46 70 111 00 18