Tidenes største norske Twitch-event!

Senhøsten 2022 skal twitch-eventet «monkaSjakk» gå av stabelen på de største strømmernes plattformer i Twitch-universet. For å forberede seg, kobles hver streamer sammen med en norsk sjakkprofil. Dette er sjakkspillere som har hevdet seg både nasjonalt og internasjonalt, og er svært dyktige i faget sitt. I to uker skal sjakkprofilen trene en streamer. Dette skjer live på streamerens kanal.

Etter at treningsperioden er over, starter turneringen. 16 nybegynner i sjakk skal møtes i en dobbel-eliminasjonsturnering, der spilleren er ute etter sitt andre tap. Forvent feiltrekk, bukker og et og annet brilliant trekk i det som kommer til å bli en noe uortodoks sjakkturnering. Vi kan love at det blir underholdene!

En oversikt over deltagerne finnes her: https://monkasjakk.no/deltakere

Les mer om monkaSjakk her: https://monkasjakk.no/

En arena hvor man kan vise frem bredden i norsk sjakk

– At Norges Sjakkforbund vil være med å arrangere en slik turnering er opplagt. Det er ikke mangel på sjakkunnskap i Norge, og med monkaSjakk får vi vise frem bredden i det norsk sjakk har å by på. Alt fra spillere i verdenstoppen, dyktige sjakkpedagoger og trenere, til de som knapt nok har rørt en brikke. Det at de som faktisk skal spille turneringen ikke har en bakgrunn fra sjakken viser bare at sjakk også er for de som ikke jakter høyere rating og titler, men bare vil spille sjakk og ha det moro. Sjakk er for alle! Alt fra nybegynnere til verdensmestre, sier Kristine Ganz

Offerspill er også med på laget, og Jon Kristian Haar mener at monkaSjakk vil være en fin måte å vise frem våre fremste talenter og spillere på en ny måte og til et nytt publikum.

– Vi ønsker å være ambisiøse og innovative i tilnærmingen vår. Å koble oss på streaming- gaming og tech-miljøet er veldig naturlig og riktig for oss. En sjakkturnering med de største norske strømmerne vil være en måte å bygge opp profilen til Offerspill og norsk sjakk til noe enda flere vil være med på i fremtiden.Vi ser fram til en veldig spennende turnering i et format som kan få mye oppmerksomhet og skape god underholdning!

Spora Steria med som hovedsponsor

Sopra Steria er hovedsponsor av turneringen, og stiller også med lokaler til finalen.

– Vi bestemte oss veldig tidlig for at det var viktig å få med en samarbeidspartner som ville bidra med mer enn kun midler, og der har folkene i Sopra Steria vært en fryd å jobbe med. Når finalen i tillegg skal spilles med Oslos kanskje fineste utsikt som bakteppe fra Sopra Sterias lokaler kunne vi ikke bedt om en bedre samarbeidspartner, eller et bedre grunnlag for en flott og spennende turnering, sier Pelle Mykland som er en del av prosjektgruppen som jobber med monkaSjakk i NSF

Sopra Steria, med Kristin Blix-Elton, sier selv at dette er et naturlig samarbeid: ­– Som et konsulentselskap lever vi av å formidle og dele kunnskap, og er helt avhengig av å tiltrekke oss de beste hodene for å gjøre nettopp dette. Her er det naturlig å trekke en parallell til sjakkverdenen. Vi har hatt en tilstedeværelse innen sjakk i mange år, på blant annet konferanser, turneringer og som sponsor av VM i Fischersjakk. I tillegg har vi et stort miljø blant egne medarbeidere som interesserer seg for sjakk, og ikke minst gaming.

Så da NSF og Offerspill først tok kontakt, øynet vi en klar mulighet til å både treffe en relevant målgruppe – unge voksne, spill og teknologiinteresserte.

Det er vi synes er spesielt interessant med denne turneringen, er å utforske kombinasjonen av noe som er tradisjonelt analogt, med verdens største plattform for e-sport og streaming. Og ikke minst jobbe med talentfulle og kjente streaming-personligheter. Når også grunnelementet i turneringen er kompetanseoverføring mellom sjakkekspertene og strømmeprofilene, da treffer det vår egen virksomhet midt i blinken.

Vi er overbevist om at dette samarbeidet vil skape både stolthet og engasjement blant våre egne medarbeidere og hjelpe oss med å tiltrekke nye.

Det blir utrolig gøy å ønske velkommen til finalen i Norges største Twitch-event i våre egne lokaler på hovedkontoret i Oslo, Kristin Blix-Elton, Director Marketing and Communications i Sopra Steria

Er du nysgerrig på hva monkaSjakk er, sjekk ut hjemmesiden: https://monkasjakk.no/