Bedriftsligaen - 2023

Denne våren har vi i samarbeid med SpillSjakk arrangert bedriftsligaen i sjakk, og kan i ettertid si oss førnøyde med en vellykket første sesong!

10 bedrifter stilte på startstreken i mars, og skulle kjempe om blant annet 3 sjakkbrett signert av vår egen Magnus Carlsen. Vi startet med innledende runder på lichess.org, hvor det ble spilt en 9-runders Berger-turnering over 4 kvelder i mars og april. Etter mange spennende oppgjør var det 4 lag som tok seg videre til den fysiske finalen, arrangert i våre lokaler i Oslo. Disse ble Boston Consulting Group, Aibel, If forsikring og Hydro Karmøy.

Endelig tabell etter de 9 innledende rundene. Topp 4 gikk videre til finalen.

Den 27.april var det klart for finale, hvor det hele skulle avgjøres med knockout-runder. I semifinalene vant BCG og If forsikring hver sin match mot henholdsvis Hydro Karmøy og Aibel, og møttes deretter i finalen for det siste og avgjørende oppgjøret. BCG vant matchen med 2,5 poeng mot If sine 1,5, og stakk derfor av med seieren i bedriftsligaen!

Her er lagene i aksjon under semifinalen. Nærmest spiller Alf Ytreland fra Hydro mot Lucas Lesniewski fra BCG.

If forsikring tok 2.plassen, etter å ha levert sterke resultater gjennom hele turneringen. Til tross for tap i finalen har de god grunn til å være fornøyde, og fikk med seg et av de 3 ettertraktede premiebrettene.

If forsikring tok 2.plassen. Fra venstre: Fredrik Lange Berge, Fredrik Arbo Høeg, Mads Dørstad og Henrik Storesund.

Vi hadde også en egen premie for beste individuelle spiller i løpet av turneringen. Dette ble Awais Ali fra BCG, som med sine 9 av 11 poeng totalt stakk av med sitt helt eget signerte sjakkbrett.

Awais Ali mottar premie for beste individuelle spiller

I bronsefinalen vant Hydro Karmøy 2,5-1,5 mot Aibel, og tok derfor 3.plassen. Topp 4 ble da som følger:
1.plass: Boston Consulting Group
2.plass: If forsikring
3.plass: Hydro Karmøy
4.plass: Aibel

Vi gratulerer, og gleder oss allerede til ny sesong neste år!

Vi vil også rette en stor takk til FM Lucas Ranaldi og IM Johannes Haug som driver Spillsjakk og som har vært hoveddriverne bak bedriftsligaen!