Åpningsturnering i våre nye lokaler

Tirsdag 10. september arrangerte vi vår første turnering over brettet! Frem til da hadde vi spilt ukentlige turneringer på internett, der mange av medlemmene hadde møtt hverandre i nettchaten, men nå var det på tide å finne ut hvem som gjemte seg bak brukernavn som "PusheenMeow", "Kusj" og "Haugarock" IRL (in real life, red.anm).

Åpningsturneringen var en hurtigsjakkturnering med tidskontroll på 10 minutter med 5 sekunder tillegg per trekk. 16 spillere stilte til start i turneringen. Noen flere medlemmer kom innom for å hilse på klubbkameratene deres, og totalt var det vel rundt 30 spillere innom de nye lokalene i Apotekerveien 10. Noen av disse tok seg et sjakkparti (eller ti) utenom den offisielle åpningsturneringen. Sjefen sjøl, Magnus Carlsen, møtte opp for å spille sjakk og spise boller.

Magnus var fornøyd med bollene på åpningsturneringen.
Det ble spilt tre runder i åpningsturneringen. CM Anders Hagen var den eneste som gikk ubeseiret gjennom turneringen med 3/3 poeng. Resultatlisten finner du her.
Vinneren CM Anders Hagen (til venstre) fikk noe å gruble på i partiet mot Lars Haugen.

Etter turneringen tok Magnus Carlsen seg tid til å spille lynsjakkpartier mot flere av medlemmene! Tror ikke det er nødvendig å gå nærmere inn på resultatene i disse partiene.

De som ikke var opptatt med egne partier, fulgte med på verdensmesteren som spilte mot flere av medlemmene.

Vi fulgte også opp med en ny turnering torsdag 12. september, og denne gangen var det lynsjakk som sto på menyen, med 5 minutter + 3 sekunder tillegg per trekk. Det ble spilt 7 runder, og førsterangerte IM Joachim Nilsen stakk like greit av med både 7 poeng og seieren. Jeg vet ikke om det var fraværet av boller som gjorde at han presterte bedre denne gangen, så det skal jeg ikke spekulere videre i.

Vi kommer sannsynligvis til å møtes i lokalene i Apotekergata 10 én gang i uka fremover, på tirsdager. Vi kommer med mer informasjon og terminliste her på hjemmesiden når alt er på plass, men følg oss også på Twitter og Facebook for å få med dere arrangementene våre og andre oppdateringer!