Offerspill Sjakkfestival 2023

Sjakk er populært i Norge som aldri før. 400.000 nordmenn spiller sjakk online ukentlig.

Offerspill ønsker nå å invitere til sjakkfestival på Salt, i Oslo sentrum. Vi håper å kunne gjøre dette til en årlig festival og ønsker alle glade sjakkentusiaster velkommen!

Hva er Offerspill Sjakkfestival?
- En 2 dagers festival med masse ulikt og unikt sjakklig innhold tilpasset alle som vet hvordan sjakkbrikkene flytter seg! Det er mulighet for å delta eller overvære de ulike aktivitetene og det vil være sjakkbrett å leke seg med både inne og ute. 18 års aldersgrense og servering gjennom gjennom hele festivalen.

Hva er Salt?
Salt er "kulturlandsby" langs bryggekaia i Oslo sentrum med seks scener, serveringssteder og sauna. Salt har utviklet seg til en eviglang festival og endelig skal sjakk i ilden for første gang! Se mer på Salt sine nettsider: https://www.salted.no/Hva koster festivalen?
- Festivalpass for begge dagene koster 600 (student 420).
- Festivalpass for en dag koster 400 (student 250).

Festivalprogram
Se under for forklaringer på de ulike *-aktivitene

Fredag 14. juli
14:00    Åpning av festivalområde
14:30-16:00  Sjakktrening med GM Frode Urkedal* og CM Jon Kristian Haarr*
16:30-17:30  Simultansjakk med GM Frode Urkedal
18.30-20:00 Trollmannssjakk med Aslak Maurstad*
21:00    Stenging av festivalområde

Lørdag 15. juli
13:30    Åpning av festivalområde
14:00-17:00 5 runder hurtigsjakkturnering*
17.30-19.30  Speed-sjakk-dating* / Lynsjakkturnering
20:00-22:00 SjakkQuiz med Askild Bryn
22.15-23.45  Hånd&Hjerne-turnering*
00:00-03.00 SjakkRave med DJ Assios* og DJ Maskenissen*
03.00    Stenging av festivalområde

Forklaringer*:

GM Frode Urkedal - GM står for Grandmaster (stormester) og er den høyeste internasjonale tittelen i sjakk. Frode Urkedal har i en 10-årsperiode vært topp 5 i Norge og har bl.a. deltatt flere ganger for Norge i OL.

CM Jon Kristian Haarr - CM står for Candidate master og den "laveste" internasjonale tittelen i sjakk. Jon Kristian er daglig leder i Offerspill og har bl.a. vært lagleder for det norske OL-laget.

Aslak Maurstad - Aslak er i ferd med å bli et svært kjent navn i Norge, spesielt etter hans seier i Tv2-programmet Forræder. Aslak er en meget habil hobby-sjakkspiller og vil i Trollmannssjakk ta oss med inn i Harry Potter og kanskje til og med ta oss gjennom et ekte parti trollmannssjakk!

5 runder hurtigsjakkturnering - Hurtigsjakk er i dette tilfellet 10 minutter på klokken + 5 sekunder tilleggstid per trekk. Turneringen er delt i to klasser: en fide-rated for de som er organiserte spillere og en hobbyklasse. Premier i begge klassene.

Speed-sjakk-dating - Er en helt nytt konsept hvor man kan prøve å finne kjærligheten gjennom sjakken! Møt en annen person som du kan spille et parti sjakk med og kanskje finne tonen. Påmelding:

Hånd&Hjerne-turnering - To personer spiller sammen der den ene er "hjernen" og den andre er "hånden".  Hjernen sier KUN en brikketype (bonde, springer, løper, tårn, dronning), og så MÅ hånden flytte den brikken som ble sagt, men kan velge hvilken brikke (f.eks. hvilken av de 8 bøndene) og til hvilket felt. En svært populær og morsom spilleform!

SjakkRave med DJ Assios og DJ Maskenissen - Dansegulv/rave med ingen ringere enn Sjakk-DJen Assios og hans side-kick DJ Maskenissen (de som vet - de vet!!). Vi kan love sandstorm!  


Vi gleder oss utrolig mye og sees på Salt!!