Reisebrev Norway Chess Open 2022

Offerspill arrangerte for andre år på rad sideturneringen Norway Chess Open i Stavanger. Meningen med turneringen er å samle alt fra knallsterke spillere til amatører, i hver sin gruppe naturligvis. I år var vi så heldige å få et av verdens største talenter til å stille i Masters gruppen, nemlig Rameshbabu Praggnanandhaa, eller Pragg som han liker å bli kalt.

Jon Kristian og meg selv hadde en noe shaky start på reisen ettersom det var signalfeil (?) på Oslo S og alle tog var forsinket eller innstilt. Vi hoppet i en Uber og ba sjåføren raska på, men til lite nytte dessverre. Vi mistet flyet og måtte bestille nytt som heldigvis bare gikk 1,5 time etter vår opprinnelige avgang.

Så etter å ha slått ihjel tid med et par flyplass-øl kom vi oss på flyet og landet i Stavanger kort tid etterpå. Til undertegnedes overraskelse går det hverken flytog eller T-bane fra Sola flyplass (rare greier...), men vi var så heldige og ble plukket opp av Haarr senior og kjørt til spillelokalet.

Spillelokalet

NCO 2022 ble spilt i Sparebank 1 sine gamle lokaler, en betydelig oppgradering fra fjoråret der turneringen ble avholdt i Folkets Hus. Denne gamle bankbygningen bydde på en langt romsligere tilværelse, noe de fleste virket å sette pris på.

Etter å ha rigget opp til turneringsstart neste dag var det blitt sent og Haarr senior kjørte oss til JK's hjemby, Ålgård, også kjent som Rogalands navle. Vi tilbragte første natt hos foreldrene til JK før vi sjekket inn på hotell i Stavanger neste dag.

Teknisk møte før turneringstart
Teknisk møte før turneringstart

Etter å ha samlet alle 80 ish deltakere med familie og venner til et teknisk møte var det klart for runde 1. FM Mathias Unneland fikk sjansen til å spille mot en av verdens beste spillere allerede i første runde av turneringen. Kanskje ikke den mykeste starten, men sånn er det når du befinner deg på nedre del av ratinglista.

FM Unneland - GM Pragg

Unneland spilte godt mot det indiske stortalentet men gjorde en avgjørende bukk i trekk 29. Deretter var det en konverteringssak for Pragg, noe han ikke hadde store problemene med. Partiet ligger innebygget under.

Det må også nevnes at vi brukte Clono løsningen for både notasjon og live-visning av partiene. Mannen bak løsningen, Ole Kristian Valvåg, var også tilstede og hjalp til med den tekniske gjennomføringen.

Ole Kristian Valvåg, grunnlegger av Clono.no

JK og meg selv var ikke alene fra Offerspill i Stavanger. Vi hadde med oss Ellen Nilssen fra Danmark, Laurin Perkampus fra Tyskland, Asbjørn Hjørnevik, Max Mudry, April Salvador (som spilte sin første turnering) og Matt Russell fra Wales. Alltid gøy å se så mange Offerspillere tilstede i utenbys (utenlands for noen) turneringer!

Fredagen gikk fort for seg uten problemer og før vi visste ord av det var vi tilbake i lokalet og klar for runde 2. Ettersom det var Lørdag hørte det hjemme med noe festligheter på kveldstid. JK skulle møte barndomsvennene sine så jeg og Laurin ble en duo for kvelden.

Til tross for ingen T-bane eller flytog har de hvertfall øl i Stavanger

Vi hadde avtalt å møte noen lokale vi hadde blitt kjent med tidligere på dagen på det notoriske utestedet "Beverly Hills Fun Pub" eller Bevvå som de kaller det her. Dette var synet som møtte oss rundt kl 22.

Etter å ha unngått et basketak etter å ha sneket i køen (vestlendingene liker dette dårlig) fant jeg og Laurin ut at vi ikke orket mer kø og dro for å møte JK og vennene hans på Lucky Bowl bare et par minutter unna.

Verdensmester i både sjakk og dart

Etter en knallkjekk kveld med dart og bowling kom vi oss hjem til hotellet og sov. Det ventet oss tross alt en dobbeltrunde som startet kl 11 dagen etter (hvem putter dobbeltrunden på en Søndag spurte jeg meg selv??)

Frokost

De neste dagene gikk fort for seg og alt gikk sømløst med både det tekniske til Clono og selve gjennomføringen av rundene. Ingen forsinkelser på 9 runder. Det må vel være en eller annen rekord i sjakkverden?

På mandagen var det tid for den årlige lynsjakkturneringen. Jeg skrev et innlegg på denne under turneringen hvis du vil lese.

Lynsjakk i Stavanger
Innimellom all den seriøse klassiske sjakken er det viktig å koble av med litt lynsjakk. I går ble det spilt andre utgave av Norway Chess Open BLITZ 2022. Turneringen er åpen for alle og i mylderet av titulerte spillere og under-ratede unge talenter, våget selv noen av de rustne arrangørene

Turneringen sluttet på Fredagen og til ingens overraskelse stakk Pragg av med seieren i Masters gruppa. I elo gruppa tok Sergey Eliseev fra Sandnes seier med 8/9 poeng.

Pallen i Masters
Topp 5 i elo

Til tross for at jeg måtte dele hotellrom med en snorkende daglig leder vil jeg si det var en fantastisk uke i Stavanger. Været var bra (utrolig nok), ble kjent med nye hyggelige folk, underholdende sjakk og godt selskap (shoutout til Laurin og JK ❤️).

Slenger med diverse bilder fra turen under.