Offerspill i seriesjakken

Sist helg startet Østlandsserien, og Offerspill stiller, som vanlig, mannsterke i flere divisjoner. Med store planer om å beholde tittelen som regjerende mestere i eliteserien, var også Magnus Carlsen på plass på førstebordet på fredag for å lede klubben til seier.

Her kommer en kort oppsummering av prestasjonene i serien så langt fra våre 8 lag.

Eliteserien

Det ble full pott og full kontroll for vårt førstelag, som endte helgen med 3 strake lagseiere i førstedivisjon.

I sitt eneste parti for helgen, fikk Magnus en fullstendig dominerende stilling mot unge Momchil Petkov. Bulgareren har i intervjuer tidligere nevnt Magnus som sin store sjakkhelt, og fikk nå møte verdenseneren for første gang.

Det ble enklere sagt enn gjort å konvertere til seier, men Magnus greide til slutt å vinne et tårnsluttspill på instruktivt vis.

Venkatesh Pranav gjorde syn debut, både i Norge og i eliteserien. Den unge inderens norske sjakkhelg gikk nokså sømløst, og "Buddy Pranav" hentet til slutt 2,5 poeng av 3 mulige. Vi håper norgesturen ga mersmak (det skal sies at han syns det var fryktelig kaldt der han gikk rundt i crocs)!

Vi dekket første runde av eliteserien. VOD'en fra sendingen kan finner du under:

Divisjon 1

Uheldig start for Offerspill "Aufgewaschen", som mistet én av spillerne sine til motorstopp i første runde. Bakken opp fra Drammen er lang og seig...

Det ble gode sjanser underveis på de resterende fire bordene, men dessverre noe dårlig uttelling fra gode stillinger. Mot OSS 2 endte matchen til slutt 2-3.

Søndag møtte Offerspill 2 knallsterk motstand, med to stormestere på første- og andrebord. Matchen endte med seier til ratingfavorittene, og Offerspill 2 endte dermed første helg med to tap.

Motorstopp førte dessverre til tap i runde 1.
Kalddusj i runde 2.

Helgen var likevel ikke uten lyspunker! Deriblant et parti fra daglig leder i klassisk Jon Kristian Haarr-stil, kommentert under:

Divisjon 3 og 4

Kalddusj for Offerspill 4, men ikke uten lyspunkter underveis.

Opp- og nedturer i massevis blant våre lag i divisjon tre. Offerspill 3 fikk det tøft i møte med Indre Østfold 2, men ga seg definitivt ikke uten kamp. Alexander Sigurdsson spilte et sterkt angrepsparti, og hadde på et tidspunkt muligheten til å sette matt i to trekk!

Dessverre gikk Alexander glipp av den gyldne muligheten, og tapte 28 trekk senere. Med andre ord; små marginer mellom uavgjort og tap i matchen!

I denne stillingen kunne hvit avgjort partiet i to trekk. Ser du hvordan? (løsning nederst i artikkelen)
Spillerne på Offerspill 4 hadde alle svært gode stillinger underveis, men endte til slutt på 1 av 4 mulige poeng.

Undertegnede stilte på Offerspill 4 "Dauerschach", som også endte med tap mot Asker 2 etter å ha stått med fordel på alle bord underveis. Usedvanlig lav uttelling på gode stillinger førte til tap med 1-3 i score. Vi kan melde om et svært skuffet fjerdelag etter matchens slutt, men det lover uansett godt for sesongen at samtlige spillere på ulike tidspunkter kunne hentet både halv- og helpoeng.

Grei skuring for Offerspill 5 mot nok et Asker-lag!

Offerspill 5, som spilte mot et annet Asker-lag, var usikre på hvordan bordfordelingen skulle være i forkant av sin match. Det ble løst på rettferdig vis i form av et lynsjakkparti mellom Johannes Broch-Due og Alexander Søbyskogen.

Broch-Due trakk det lengste strået etter å ha vunnet på tid i et kliss tapt bondesluttspill. Om bordfordelingen hadde noe å si for det endelige resultatet blir vanskelig å si, men de vant nå i alle fall overlegent mot askers tredjelag.

Offerspill 7 møtte hard motstand i 4. divisjon.

Siste lag som deltok i seriestarten (ettersom Offerspill 6 hadde walkover i sin første runde) møtte et OSS-lag fylt med unge og lovende spillere. Unggutta fra sjakkselskapet viste seg vanskelige å slå for Offerspill 7, og matchen endte 0,5 - 3,5 i juniorlagets favør.

Alt i alt et noe skuffende totalresultat for Offerspill i de lavere divisjonene. Det er uansett lenge igjen av årets sesong, og vi ønsker alle Offerspillere lykke til i sine kommende matcher!

Løsning på Alexanders parti: Hvit kan spille Sg6+!. Det eneste sort kan gjøre er å slå springeren med fxg6, som fjerner forsvareren til bonden på e6. Dxe6# avgjør partiet.