Klokkismann vinner monkaSjakk!

Tidenes største norske Twitch-event
Nyvinningen monkaSjakk gikk av stabelen 1. desember og siden da har Norges største streamere kriget det ut over sjakkbrettet i et klassisk eSport turneringsformat med dobbel eliminasjon.

Forhåndsfavoritter
Det var særlig to deltakere som pekte seg ut som favoritter før turneringen startet. Aslak Maurstad, under aliaset klokkismann, og Erlend Mørch, kjent som monstermasten, hadde begge spilt en god del nettsjakk det siste året. Det var derfor spesielt spennende når disse to møttes allerede i første runde av turneringen. Det endte med seier til Klokkismann etter omspill der og han kunne dermed sende sin hovedkonkurrent ned til taper-bracket allerede etter runde 1.

Imponerende spill
I tillegg til Klokkismann og monstermasten var det flere deltakere som utmerket seg for sterkt spill. PUBG streamer martey0, gamer drious og OSRS streamer Toreinar imponerte kommentatorer Assios og cBruvold og verdensmester Magnus Carlsen med sitt tidvis perfekte sjakkspill. Under kan du se Magnus kommentere omspillet mellom monstermasten og Toreinar i taper-runde 4.

Finalen
Etter å ha blitt dyttet ned i taper-bracket fra start kjempet monstermasten seg gjennom Varlem, Kamillala, RubenGKS, Toreinar, drious og Martey0 for å sikre seg en omkamp og plass i finalen mot selveste klokkismann som hadde gjort rent bord i vinner-bracket. Finalen ble spilt i Sopra Steria sine lokaler i Oslo. Det som skulle bli en spennende finale endte i stedet opp med en særdeles dominerende opptreden fra klokkismann, som selv uttalte at han sjeldent hadde spilt så godt som han gjorde i finalen. Stillingen endte 3-0 til klokkismann og han kunne dermed ta med seg pokal, ære og 40.000 kr med seg hjem.

Slik ble pengepremiene utdelt:

1. plass: Klokkismann 40 000 kr

2. plass: monstermasten 30 000 kr

3. plass: martey0 20 000 kr

4. plass: drious 10 000 kr

Under kan du se høydepunkter fra finalepartiene.

Til slutt vil vi rette en stor takk til Sopra Steria som sponsor av monkaSjakk. Uten dere hadde det ikke vært mulig å gjennomføre Norges største Twitch-event gjennom tidene! Vi vil også rette en takk til Norges Sjakkforbund for hjelp til gjennomførelse av turneringen.