Dubov til topps!

Sjakk på internett er inne i en gullalder om dagen med turneringer på løpende bånd. Denne gang var det Rapid Challenge i regi av Chess24 som gikk av stabelen 19. mai - 3. juni med en haug sterke spillere. Blant dem var vår egen Magnus Carlsen, men verdensmesteren kom til kort i semifinalen mot erkerival Hikaru Nakamura. Amerikaneren tapte siden finalen mot underdog Daniil Dubov etter en fenomenal match.

Rapid Challenge bød på masse action takket være det kule formatet cupspill, en rask tidskontroll og kamplystne spillere.

Formatet

Chess24 har vist seg som en innovativ sjakkplattform de siste månedene og ukene med morsomme turneringer - her har arrangøren turt å utfordre spillerne med krevende tidskontroller og cupsystem, noe som har vært ekstra severdig for oss skuelystne. I Rapid Challenge gikk de 8 beste spillerne videre, etter 11 innledende runder, til et cupsystem hvor vinneren til slutt måtte gjennom Armageddon - og vant med de hvite brikkene!

Dubov tok rotta på verdenseliten i Rapid Challenge!


Haraball

Som vanlig ble det full baluba i sluttspillet, men vi starter med noen høydepunkter fra grunnspillet hvor vår egen Magnus Carlsen var i fin form. Vi starter med nedsablingen av Alexander Grischuk:


Vi fortsetter å følge vår favorittspiller, og i fortsettelsen måtte nok en solid spiller bite i gresset mot Magnus' uvanlig aggressive spill. Dette er en av fordelene med slike turneringer for oss tilskuere - spillerne byr virkelig på seg selv og spiller helt andre åpninger enn i langsjakk (bortsett fra Nakamura!). Her skal vi se Wesley So bli sendt veggimellom av verdensmesteren:

[Lyst til å bli medlem av Offerspill?
Offerspill er en klubb for alle, det spiller ingen rolle om du er helt fersk eller en merittert spiller - vi har et tilbud som passer de aller fleste. Vi er aktive på Twitch hvor vi kommenterer partier og spiller turneringer, mens du kan holde deg oppdatert via sosiale medier som Facebook og Twitter.

Les mer om fordelene du kan nyte godt av som medlem her. Dersom du ønsker å melde deg inn er du hjertelig velkommen til å fylle ut skjemaet her.
NB! Husk at du må være medlem av klubben for å få spille Offerspill Chess League. Du melder deg først inn i klubben og sender deretter forespørsel om å bli med i vårt team på Lichess. Søk på Offerspill, så finner du oss kjapt.

Velkommen skal du være!]


Kjempetabbe av Carlsen

Vinneren av turneringen, Daniil Dubov, var i 2018 en av Magnus Carlsens medhjelpere under VM-matchen mot Fabiano Caruana. Den kreative russeren har siden han tok VM i hurtigsjakk i desember samme år blitt stadig mer populær, og under Rapid Challenge var ikke russeren snauere enn at han tok skalpen på sin tidligere arbeidsgiver i grunnspillet. Russeren fikk opp en lovende stilling, men hadde neppe regnet med å feire jul allerede i mai:

24 år gamle Daniil Dubov tok innersvingen på verdenseliten under Rapid Challenge. Foto: Niki Riga


Vi avslutter med vinnerens seiersparti i Armageddon mot Hikaru Nakamura.
Armageddon er som "sudden death" i andre idretter. Tidskontrollen reduseres til lynsjakkformatet hvor hvit får ett minutt mer på klokken enn svart, men svart vinner matchen ved remis. Nakamura fikk velge og tok de sorte brikkene, men fikk raskt angre etter en feil tidlig i partiet:


Neste på agendaen i Chess TourChess24 er Online Chess Masters fra 20. juni - 5. juli.